Ege Şansları var ama...

Şansları var ama...

14.05.2009 - 00:01 | Son Güncellenme:

Bank Asya Birinci Ligi’nde İzmir temsilcilerine rakip olan Coşkun Demirbakan, Raşit Çetiner ile Hüsnü Özkara Play-Off’un nabzını tutarken, tecrübe ve stres faktörlerinin önem taşıdığını ifade ettiler

Şansları var ama...

Bank Asya 1.Ligi’nda Ankara’da yarın oynanacak KSK-Bolu (16.00) ile Altay-Kasımpaşa (20.30) maçları öncesi geri sayım başlarken, üç tecrübeli teknik adam takımların teknik analizlerini yaptı. Diyarbakır Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, Karabük Teknik Direktörü Hüsnü Özkara ve Çaykur Rize Teknik Direktörü Raşit Çetiner, artı ve eksileriyle masaya yatırdıkları KSK ve Altay’ın Süper Lig’e çıkma şansları olduğunu söylerken, tecrübe ve stres faktörlerinin büyük önem taşıdığının altını da çizdiler.

Duran toplar önemli

Diyarbakırspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, “KSK’nin rakibi Boluspor oturmuş ve dinamik bir takım. Teknik adamları kantara çıkarırsak, Karşıyaka Reha Kapsal’la ağır basıyor. Altay, kadro kalitesi tartışılmaz olan Kasımpaşa’yı kendi kalesine yakın alanda karşılarsa hata yapar. Çünkü o bölgede gerek duran toplar, gerekse şutlarla çok etkililer. Altay’ın en önemli artısı düzelen defansı ve maçı son ana kadar bırakmamaları” dedi. 

Stres yapılmamalı

Karabükspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, KSK’nin Bolu’ya göre daha kollektif futbol oynadığını vurgulayarak, “Bence bu turnuvalarda teknik direktör şansı dediğimiz kavram çok ön plana çıkıyor. KSK’de bu olay fazlasıyla var. Altay, bireysel yetenekleri kendisinden daha fazla olan bir rakiple karşılaşacak. Gençlikleri ve çok koşmaları en büyük artıları. Psikolojik etkenleri lehlerine çevirirlerse kazanabilirler” dedi.
 Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Raşit Çetiner ise şöyle konuştu: “Dört takım arasında futbolu ofansif oynamaya çalışan tek ekip Kasımpaşa.  Hem Karşıyaka, hem de Altay stres yükünü kaldırmaları halinde başarılı olur.”

Yazarlar