Ege Savaşan Bal Kes!

Savaşan Bal Kes!

03.08.2017 - 06:26 | Son Güncellenme:

FIFA’nın iki dönem transfer yasağı getirdiği Balıkesirspor’un itirazını Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi geçici olarak durdurmasını ve kırmızı beyazlı ekibin son durumu hakkında görüşlerini, Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş sordu, yazarlarımız Bülent Buda, Fatih Tanfer ve İsmail Özelçinler Milliyet Ege okuyucuları için değerlendirdi

Savaşan Bal Kes

Balıkesirspor’un 7 Eylül’e kadar transfer yasağı geçici olarak kaldırıldı. Bu konu ve yeni sezon hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Balıkesirspor geçtiğimiz yıl defalarca söyledik. Çok yetenekli ve geleceği olan oyunculara sahipti. Onların en büyük handikapı ekonomik sıkıntılardı. Ne olursa olsun ekonomik açıdan bıçak kemiğe dayanınca yönetimin de, teknik adamında, sıkıntıyı bizzat yaşayan futbolcunun da olumsuzluklarla karşılaştığı bir gerçektir. İshak Bolu’ya, Eray Akhisar’a, Bekamenga’da takımdan ayrıldılar.

Yoklukları hissedilir

Balıkesirspor’un iki beki, sağda Okan solda Bülent Cevahir hem defansif hem ofansif açıdan takımın büyük gücüydü. Ancak şimdi orta sahanın iki dinamosu, Eray ve İshak’ın ayrılması elbette takımın gücünü düşürecektir. Verdiği demeçte Can Hoca, Cüneyt’i ön liberoda deneyeceğini ifade ediyor. Bu düşünce transfer yasağının getirdiği bir mecburiyettir. Hücumda sadece elinizde Abdülkadir kaldı. Umarım ki Eylül’e kadar doğru tespitlerle nokta transferler yapar. Balıkesir adına önemli bir güvencede Can Hoca’nın geçtiğimiz sezon takıma aldığı 4 genç oyuncunun verilen şansları iyi değerlendirmesiydi. Bir gerçek Balıkesirspor’un şu an kağıt üzerinde bir güç kaybettiği. Ancak yapacağı doğru transferler ve genç oyuncularla bu handikapı atlatır diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Savaşan Bal Kes

Bülent Buda: İshak, Eray, Bekamenga üçlüsü büyük ve değerli kayıp. Şimdi Eylül’e kadar transfer yasağı kaldırıldığına göre öncelikle bu üçlünün işlevselliğinde, yeni transferlerin yapılabilmesi. Bunun dışında kadro bütünlüğünün tüm sorunlara karşın korunabilmesi de iyi oldu.

İsmail Özelçinler: Kulüplerin en büyük sorunlarının başında geliyor transfer yasağı. Bunlardan biri de Balıkesirspor. Ancak 7 Eylül’e kadar transfer yasağının geçici olarak kaldırılması, Balıkesir yönetimini harekete geçirmeli. Çünkü; Eray ve İshak’ın başka takımlara gitmesi, Bekamenga’nın takımdan ayrılması Bal-Kes için önemli kayıplar. Ancak, genelde iyi bir kadroya sahip ve takımın başında takımı çok iyi tanıyan Can Hoca’nın olması da bir avantaj. O nedenle, liglerin başlamasına da çok az bir zaman kalması nedeniyle, Balıkesir gerekli transferleri hemen gerçekleştirmeli.

Haberin Devamı

Balıkesirspor adına yeni sezon öncesi, şehri yönetenlere ve taraftarlarına bir mesajınız var mı?

Fatih Tanfer: Öncelikle Balıkesir Türkiye’nin çağdaş ve gelişmiş yapısına örnek teşkil edecek son derece iyi bir örnek takımdır.

Kenetlenmek ön şart

Böylesine yıllarca Süper Lig’de kalmış, o havayı tenefüs etmiş, yalnız futbol değil sporun her türünde büyük başarılara imza atmış bir kentin, gururu olan Balıkesirspor’un, başta ekonomik düzlüğe çıkması için elbette şehri yöneten yöneticilerede önemli görevler düşüyor. Bu görevin başında sadece öncülük yapmak diye tanımlıyorum. Balıkesir’i yönetenler alın şu parayı borçlarınızı ödeyin, geri kalanıylada transferleri yerine getirin gibi deme lüksleri olmadığı gerçeğinide hepimiz kabul etmeliyiz. Burada yapılması gereken, öncelikle takımını seven taraftarların birleşmesi ve sponsorların devreye girmesi ve ekonomik sorunlara çözüm bulunması. Balıkesirspor’da bu göreve soyunmak, kulüp sevgisi yanında biraz da cesaret ve yürek ister. Yöneticileri bu açıdan kutlarım. Sorunların günlük olarak çözülmesi mümkün değil. Kalıcı çözümler için gerçekçi tedbirler şarttır. Yoksa seneye bu vakitlerde Balıkesirspor’da değişecek hiçbir şey olmayacaktır. Yine aynı sorunlarla karşılaşacaktır. Vefakar taraftarlarınada bir çift sözüm var. Tribünler sizlerle çok güzel. Desteğinizi asla esirgemeyin.

Haberin Devamı

Can Hoca doğru tercih

Bülent Buda: Futbolculardan verimli olmasını istiyorsanız, ve de sadece futbola odaklanmalarını bekliyorsanız, onların futbol dışında kafalarındaki sorunları soyutlamanız gerekir. Yani futbolcu hakedişini, primini zamanında alırsa bunun karşılığında da onlardan başarıyı beklerseniz. Bu da çok doğaldır. Can Hoca’nın göreve devamı doğru bir adım. Balıkesir’in kent olarak bütünlüğe ve de heyecana gereksinimi var. Kentin dinamiklerinde bu unsurlar mevcut. Bütün iş bu değerleri harekete geçirmekte. Balıkesir kentin ve takımın kurumsal kimliğiyle örtüşmeyen sorunlarla boğuştu geçtiğimiz yıl. Bu nedenle birincil olarak yeni takıma katılacak futbolcuların seçimi ile yönetim bütünlüğü ve de tribünlerde eksikliğini çok gözlemlediğimiz seyirci sorununu da bu sezon eğer iddialı olabileceklerse aşmaları ön koşul.

Haberin Devamı

Tribün desteği artmalı

İsmail Özelçinler: Balıkesir kentinin tek takımı Balıkesirspor. Bu takıma tüm kentin aynı duyarlılıkla, birlik-beraberlik olgusuyla sahip çıkması şart. Bu konuda beklenen güçbirliğinin sağlanması halinde Balıkesirspor’un önü açılır ve her zorluğun üstesinden gelir. Aslında böyle bir potansiyelede fazlasıyla sahip Balıkesir. Ama tek istesinler. Bu arada taraftarlara da büyük görev düşüyor. Hangi şartlarda olursa olsun, taraftarlar iyi günde de kötü günde de takımlarını asla tribün desteğinden yoksun bırakmasınlar.

TEKNİK SORUMLU CAN CANGÖK

GELENLER

- Furkan Ci-Bayrampaşa

- Ugur Aygören-Türk Metal Kırıkkalespor

GİDENLER

- Christian Bekamenga-Çin Chinese Super League

- Eray Ataseven-Akhisarspor

- Ishak Cakmak-Boluspor

- Ilhan Eker

Destek devam ediyor

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu geçtiğimiz aylarda Balıkesirspor’a maaşını bağışlayarak destek vermiş, Altıeylül Belediye Meclis üyeleri ve Belediye de çalışan personel de Balıkesirspor’a takımına maddi katkı sağlamıştı. Kıvılcım sonrası Balıkesirspor Kulübüne destek giderek artmıştı. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu bu desteğini yine sürdürdü. Altıeylül Ağustos ayı meclis toplantısında meclis üyeleri oy birliği ile karar alarak Gazi Osman Paşa Mahallesi Çalışkan Caddesi ile 134. Sokak üzerinde bulunan ve Fahri Kiraz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında yer alan yeşil alana Balıkesirspor Parkı ismi verildi. Yeşil alan düzenlenecek, park olacak ayrıca içerisine çay bahçesi yapılacak, işletmeciliği de Balıkesirspor’a verilecek.