Ege Seçimin kazananı Bella!

Seçimin kazananı Bella!

14.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Seçimin kazananı Bella

Kıyasıya rekabetle geçen 31 Mart seçimleri geride kaldı. Başkanlar koltuklarına oturdu, projeler başladı. Ancak seçimin bir kazananı daha vardı, o da Jack Russell Terrier cinsi Bella!

Haberin Devamı

Seçim boyunca Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Şubesi’nin yürüttüğü “Söz Veriyorum” protokolünün simgesi olan Bella, başkan adaylarıyla masaya oturdu, can dostları adına taleplerini iletti. Bella, şimdi o sözlerin yerine getirmesini bekliyor.

Aslında Bella’nın siyasete girişi referanduma uzanıyor. Sahibi CHP’li Banu Özdemir ile verdikleri videolu mesaj milyonlar tarafından izlendi. Ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü ’ne destek verdiler. Özdemir’in kitap haline getirdiği yürüyüşün güncesinin geliri ise HAYTAP’a bağışlandı ve ikili böylece hayvan hakları için çalışmalara başladı. “Yaşam hakkının siyasi kimliği yoktur” diyen Özdemir, şöyle konuştu:

27 başkan imzaladı

“İlk protokolü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile imzaladık. Ardından İzmir’de 27 ilçe başkan adaylarıyla protokol imzaladık. İçlerinde AK Parti, MHP ve İYİ Parti adayları da vardı. Bella İzmir’de o kadar ses getirdi ki ‘Yaşam Hakkı’ protokolü farklı projelerin de geliştirilmesine neden oldu. Örneğin Çeşme’de rehabilitasyon projesi gündeme gelirken Aliağa’daki adayımız ‘Ben de mobil veterinerlik kuracağım’ dedi. Şimdi sıra başkanların verdikleri sözleri yerine getirmelerine geldi. Kendilerini tekrar ziyaret edeceğiz.”

Haberin Devamı

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder de, ”İzmir’de hayvan hakları konusunda diğer illere nazaran farkındalık çok yüksek” dedi. HAYTAP Eğitim Sorumlusu Meral Örüç ise, Çocuklara ilişkin eğitimlerimiz sürüyor. Pek çok şirketle yiyecek anlaşmamız da var. Bu firmaların sayısının artmasını da istiyoruz” diye konuştu.

HANGİ SÖZLERİ ALDI?

Protokole imza atan tüm başkanlar; kısırlaştırma, barınma ve rehabitasyon gibi faaliyetlerde HAYTAP ile işbirliğinde çalışacağını beyan etti. Bella başkanlardan şu sözleri aldı: Elektrikli fayton, deve güreşlerine düzenleme, Haybulans, Balçova’da tam teçhizatlı poliklinik, Aliağa ve Çeşme’de sokak hayvanları için yaşam alanı, Çiğli bakımevi, Konak’ta beslenme noktaları, Foça’da çip sistemi ve can dostlar için her konuda belediye-muhtar-sivil toplum işbirliği.

Yazarlar