Ege Seferihisar Meclisi’nde çatlak

Seferihisar Meclisi’nde çatlak

07.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Seferihisar CHP İlçe Başkanı Koray Acaroğlu’nun başkanlığında toplanan ilçe yönetim kurulu beş belediye meclis üyesini kesin ihraç istemiyle disipline gönderdi.

Seferihisar Meclisi’nde çatlak

İlçe Başkanlığı’nın karar alarak disipline sevk edilmesini istediği meclis üyeleri arasında Ürkmez eski Belediye Başkanı Osman Ürkmez de bulunuyor. Daha önce İlçe Başkanlığı yapan Güler Boler’in de aralarında bulunduğu ihraç listesinde Gürcan Türker, Mehmet Ecer ve Ali Sevcan Belim yer alıyor. İlçe Başkanı Koray Acaroğlu, listede yer alan meclis üyelerinin AK Parti ile hareket ettiğini savundu. Bu üyelerin grup kararına karşı geldiklerini de anlatan Acaroğlu, “Toplantılara gelmiyorlar. Geldikleri zaman da alınan kararın aksine yorumlar yapıp, mecliste farklı şekilde oy kullanıyorlar. Biz gerekeni yaptık ve konuyu İl Başkanlığımıza ilettik. Süreci hep birlikte izleyeceğiz” dedi.

Soyer: Kırgın değilim
Belediye meclis üyelerinin disipline gönderilmesi konusunda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan olaylardan dolayı moralinin hiç bozulmadığını söyledi. Soyer, “Seferihisar’ın bize ihtiyacı var. Birlikte hareket etmemiz gerekiyor. İletişim kopukluğu ve yanlış anlaşılmalar nedeniyle bu duruma gelindi. Belediye başkanı olarak sürecin düzene gireceğine inanıyorum. Meclis üyelerinin yaptıklarından dolayı kırgın ya da küskün değilim”dedi.


Buca’da 11 CHP’li savunma verecek


BUCA Belediye Meclisi’nde belediye şirketi Bucamar’a sermaye artışı için verilecek 1 milyon 250 bin TL’nin Müdürlükler arası aktarma önergesine CHP Grubu kararına rağmen red oyu veren 11 CHP’li üyenin savunması alınacak. İlçe Başkanı Selim Bozdağ, red gerekçelerini gördükten sonra, sözlü veya yazılı savunma alacağını gerekirse tüzük maddelerini işletip disiplin sürecini başlatabileceklerini söyledi. Önergeye Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da red oyu veren Ali Rıza Kaya, disipline verilmeleri durumunda hem komisyon hem de Meclis’te yaptığı konuşmayı ifadesine yazacağını söyledi. Kaya, “İlçe Başkanı Bozdağ’a Grup kararı almamasını çünkü para aktarma gibi işlerde meclis üyelerinin sorumlu olduğunu söyledim. Şirketin iyileştirilmesi için planlı işler yapılırsa, parti politikasına göre birlikte hareket edilebilir. Ancak, bu grup kararı alınmasına gerek olmayan bir konu” dedi. n İZMİR DHA