Ege Sehit babasının gönlünü aldılar

Sehit babasının gönlünü aldılar

04.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aşırı hız yaptığı gerekçesiyle ceza yazdıkları şehit Mehmet Çiftçi’nin babası Satılmış Çiftçi’yi ziyaret eden polisler, söyledikleri sözden dolayı özür dilediler, sonra da cezayı kendileri ödediler

Sehit babasının gönlünü aldılar

İzmir’de, Hakkari’deki bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin babası Satılmış Çiftçi, aynı saldırıda şehit olan bir başka askerin ailesini ziyarete gittiği sırada yakınının kullandığı otomobil, aşırı hız yaptığı gerekçesiyle polis tarafından durduruldu. Bu sırada şehit babası olduğunu söyleyen Satılmış Çiftçi’ye “Bana ne senin şehidinden” sözleriyle karşılık verip ceza makbuzu düzenledikleri belirtilen trafik polisleri, bu durumun haber olmasından sonra önce özür diledi, ardından da o cezayı kendi aralarında topladıkları parayla ödeyip şehit babasının gönlünü aldı.

Haberin Devamı

Bana ne şehidinden!
Şehit oğlu için düzenlenen törenin ardından evlerinde eşi Döndü Çiftçi ile yalnız kalan Satılmış Çiftçi, aynı saldırıda şehit olan askerin ailesini ziyaret etmek için yakınlarıyla yola çıktı. Bornova çıkışında kardeşinin kullandığı otomobilin hız yaptığı gerekçesiyle radara girmesi üzerine, şehit babası ve yakınları, trafik ekiplerince durduruldu. Satılmış Çiftçi, burada kendisini durduran polislere, şehit babası olduğunu ve yine şehit evini ziyarete gittiğini dile getirip iddiaya göre sert tepki verdi. Bunun üzerine trafik polisleri de, şehit babasına “Bana ne senin şehidinden” karşılığını verdikten sonra 154 TL’lik ceza makbuzu düzenleyip teslim etti. Polisin kendisine verdiği bu karşılık sonrasında Satılmış Çiftçi’nin yaşadığı büyük üzüntü de haber olarak gazetelerde yer aldı.

Haberin Devamı

O sözler ağır gelmişti
Trafik polisleri, kendilerine tepki gösterince o sözleri sarfettikleri Satılmış Çiftçi’nin gerçekten şehit babası olduğunu, yaşananlardan dolayı üzüldüğünü gazetelerden öğrendikten sonra harekete geçti. İlk olarak şehit babasından özür dileyen trafik polisleri, ardından da yazdıkları ceza makbuzunu Satılmış Çiftçi’den geri alıp cezayı kendileri ödedi.

Duyarlı olun mesajı

Şehit babası Satılmış Çiftci, olayla ilgili şu açcıklamalarda bulundu: “İşin parasında değilim. Yapılan hareket beni üzmüştü. Makbuzu benden geri aldılar. Konuyla ilgilenen komiser, görev yapan arkadaşının yanlış anlamasından dolayı özür dilediğini söyledi. Ben tekrar şehit ailelerine duyarlı olunmasını istiyorum.”

Yazarlar