Ege Şehitlere, başkanlara ve mülki amirlere vefa

Şehitlere, başkanlara ve mülki amirlere vefa

15.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Şehit diplomatlar ve ilçede görev yapan mülki idareciler unutulmadı, anıt yaptırıldı. Efsane Başkan İhsan Alyanak’ın adı da kültür merkezine verildi

Şehitlere, başkanlara ve mülki amirlere vefa

İzmir’de Karşıyaka Belediyesi, her hafta bir açılışa imza atacak. Karşıyaka’da belediyenin Atakent’teki Ahmet Taner Kışlalı Parkı içinde yaptırdığı Şehit Diplomatlar Anıtı 20 Kasım günü, Yeni Girne Pazaryeri’nin yanında inşa edilen Mülki İdareciler Anıtı’nın açılışı 25 Kasım, Nafiz Gürman Mahallesi’nde inşa ettiği İhsan Alyanak Kültür Merkezi’nin açılışı ise aralık ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek.

Yenileri açılacak
Belediye Başkanı Cevat Durak, daha önce Örnekköy’de İsmail Cem, Bayraklı’da Aydın Güven Gürkan, Cumhuriyet Mahallesi’nde Bülent Ecevit’in adını verdikleri kültür merkezlerini hizmete açtıklarını belirterek, “Şemikler’de Ahmet Piriştina, Yamanlar’da Nazım Hikmet, Postacılar’da ise Erdal İnönü’nün ismini vereceğimiz kültür merkezlerini açacağız” dedi.
Durak, Ermeni terör örgütü ASALA tarafından katledilen diplomatlarımızın anısına yaptırılan Şehit Diplomatlar Anıtı ile Karşıyaka ve İzmir’de görev yapan valilerle, kaymakamlara saygı ve vefa örneği olarak inşa edilen Mülki İdareciler Anıtı’nın önümüzdeki hafta açılacağını söyledi.