Ege Şehzadeler’den mobil aşevi

Şehzadeler’den mobil aşevi

22.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Şehzadeler Belediyesi’nin Adıyaman Eğriçay Çadır Kentin’de kurduğu mobil aşevi, depremzedelere sıcak çorba ve yemek ikramında bulunuyor. 5 bin kişiye iki öğün sıcak yemeğin çıkarıldığı mobil aşevinin, ihtiyaç halinde kapasitesini 10 bin kişiye kadar çıkarabilecek donanımda olduğunu belirten Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Yaraların sarılması için bölgeye giden personelimiz canla başla mesai yapıyor” dedi.

Şehzadeler’den mobil aşevi

Mobil aşevi, hizmetiyle ulusal kanalların da gündeminden düşmüyor. Deprem mesaisi yapan haber kanalları Şehzadeler Belediyesi’nin mobil aşevini sık sık ziyaret edip verilen hizmetin kalitesinden bahsediyor.

Haberin Devamı

Öte yandan, 109. yardım TIR’ını bölgeye gönderilen Şehzadeler Belediyesi’nin 33 aracı ve 70 personeli çeşitli çalışmalar yürütüyor. Ayrıca, Adıyaman’a 13 tonluk su tankeri ve 5 kişilik seyyar konteyner tuvalet gönderildi. 

Başkan Çelik’e yetki

Şehzadeler Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e 2023 yılında belediyeye alımı planlanan yeni araçların tek seferde alınabilmesi için borçlanma yetkisi verdi. Olağanüstü meclis toplantısının nedeni hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Çelik, “Daha önce meclisimizden oybirliği ile kabul ettiğimiz bu yıl içerisinde almayı planladığımız araçlarımız vardı. Fakat büyük bir felaketle karşılaştık. İş makinası parkımızın büyük bir kısmı deprem bölgesinde” dedi.