Ege ‘Selanik-İzmir seferleri başlasın’

‘Selanik-İzmir seferleri başlasın’

18.11.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Michael Christos Diamessis ile İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza’yı ağırladı.

‘Selanik-İzmir seferleri başlasın’

Büyükelçi Diamessis, görev süresinin sona ermesi nedeniyle yaptığı veda ziyaretinde Başkan Soyer’e ikili ilişkilere verdiği destek için teşekkür etti, “Devletler arasında çok yakın ilişkiler olmadığı halde sizin verdiğiniz bu destek için müteşekkiriz. Ortak geçmişimiz, iyi kötü anılarımız var. Artık sadece güzel anılarla devam edeceğiz” dedi. Emekli olduğunda İzmir’e yeniden geleceğini ifade eden Diamessis, İzmir-Selanik arası gemi seferlerini başlatmak istediğini dile getirdi. Başkan Soyer de, “Dayanışmayla ilerleyeceğiz” vurgusunu yaptı.

Haberin Devamı

Başkan Soyer Barselona’da zirvede

Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Encümen Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 16 Kasım’da başlayan UCLG 2021 Dünya Konseyi için Barselona’ya gitti. Akıllı şehirler üzerine konuşmalar yapan Soyer, bugün ‘Gelecek Sözleşmesi: Yeniden Başlangıç için Yeni Sosyal Mutabakat’ başlıklı etkinlikte yer alacak. Soyer, aynı gün 2021 Dünya Belediyeler Birliği Konseyi’nin en önemli etkinlikleri arasında yer alan ‘Dünya Bölgeler Forumu: Kentsel Çağda Akıllı Bölgeler-Üst Düzey Siyasi Diyaloglar ve Ortak Deklarasyon’ başlıklı foruma katılacak.

Kaya, vefatının 21. yılında anıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şair, besteci ve ses sanatçısı Ahmet Kaya’yı, vefatının 21’inci yıldönümünde konserle andı. Gece; Can Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Ahmet Kaya belgeseliyle başladı. Ahmet Kaya’nın röportajının yer aldığı belgeselde, yaşam öyküsünü anlatırken izleyicileri hem güldürdü hem de duygulu anlar yaşattı. Cem Adrian, Hilmi Yarayıcı ve Faruk Demir sahne aldı. Etkinliğe katılan Başkan Tunç Soyer, Kaya’nın yaşamı boyunca barışı ve kardeşliği savunduğunu belirtti.