Ege Seni unutmayacağız

Seni unutmayacağız

19.08.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Herkesin sevgilisi olan ‘İzmir Baba’ Sancar Maruflu, örnek kişiliği ve imza attığı başarıların paylaşıldığı anma konuşmalarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Seni unutmayacağız

Pazar günü çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden ‘İzmir Baba’ Sancar Maruflu, Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği törenle son yolculuğuna uğurlandı. İletişim sektöründeki başarıları, sosyal projeleri, babacan tavırları, vefa duygusu ve İzmir’e olan aşkıyla kentin simgelerinden biri haline gelen gelen Maruflu’ya veda etmek isteyen çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, siyasetçi ile ekonomi, sanat ve spor camiasından isimler, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’na akın etti. Katılımcılar, Maruflu’nun naaşı önünde duygu dolu konuşmalar yaptı.
Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Fügen Töksü: “Ulusal, uluslararası projelerde çok büyük başarılar elde etti ama en önemlisi insani yönleriydi. Bizim için, genç iletişimciler için hep çok öğretici oldu.”

Haberin Devamı

‘Bize armağandı’

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi: “Onur üyemizdi. Başımız ne zaman sıkışsa ilk aradığım insanlardan biriydi. İyi ki vardın, sen bizim için bir armağandın.”

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: “İlçemizin festivallerini onun desteğiyle başlattık. Gelecek yıl yapacağımız Bardacık Festivali’ni onun anısına gerçekleştireceğiz ve Güzelbahçe’de çok önemli bir yerde Sancar Maruflu’nun adını yaşatacağız. Güzelbahçeliler olarak onu çok özleyeceğiz.”
CHP İzmir Eski Milletvekili Musa Çam: “Önemli olan az ya da çok yaşamak değil, yaşadığın süre içerisinde iyi, doğru, güzel ve onurlu işler yapmaktır. Sancar

Maruflu hep onurlu işler yaptı.”

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: “Sancar ağabey arkasında is bırakmadı, çok izler bıraktı.”
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: “Kim olursa olsun, yanlış yapana ‘Sen yanlışsın’ derdi.”
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: “İki yol var ya koltuklardan güç alacaksın ya da gönüllere taht kuracaksın. Sancar ağabey bize bu konuda çok büyük ders verdi.”

Haberin Devamı

İzmir’de emeği var

Yazar Okan Yüksel: “İzmir’de tüm değerleri sayıp anabiliyorsak Sancar Maruflu sayesindedir. Hem yaşadı, hem yaşattı. Sen ölmedin, biz seni yüreğimizin sıcaklığında saklayacağız Sancar Maruflu.”
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: Sancar ağabey ve onun yol arkadaşları gibi eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve kardeşlik mücadelesi verenlerle milyonların kalbine gömülmektir.”

Sancar Maruflu’nun ağabeyi Selçuk Maruflu: “Sancar birçok görevleri reddetti, siyaseti reddetti. Çünkü onun kalbinde yanan ışık İzmir sevgisiydi. İzmir bugün bir Atatürk şehri olarak, laik Cumhuriyet’in başkenti olarak anılıyorsa Sancar’ın bunda çok katkısı vardır.”

Eski çalışma arkadaşı Ahmet Gülçağ: “Herkeste bir iz bıraktı. Yaşamda bir iz bırakmak çok önemli. Gönül insanıydı. İzmir’de önemli başarılara imza atıldıysa, Sancar Maruflu gibi değerli insanların çok emeği vardır.”

Sancar Maruflu’nun oğlu Cevat Maruflu: “Babam yürüyebilmek adına bacaklarının kesilmesine razı olmadı. Ve bacaklarındaki o enfeksiyonlar yüzünden bugün orada yatıyor. Bu kadar zorluk yaşamasına, acı çekmesine rağmen çok başı dik bir şekildeydi.”

Haberin Devamı

‘Vefa adamıydı’

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: “Bir vefa adamıydı, bir proje adamıydı. Kentin her noktasında bir proje yapılma noktasında, bilgi ve tecrübesini bizlerle paylaşan biriydi.”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay: “Yokluğunda eksik olacağımız çok belli ama hiçbir zaman unutmayacağız. Yaptığın her şey için sana çok teşekkür ediyoruz. Biz de bize bıraktığın emanete sahip çıkarız.”