Ege Serinliyorlar ama büyük tehlikedeler

Serinliyorlar ama büyük tehlikedeler

01.09.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

MUĞLA’DA hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu yazın son günlerinde, çocuklar, kent merkezindeki süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor.

Serinliyorlar ama büyük tehlikedeler

Ancak tehlikeli serinlik, görenlerin yüreklerini ağızlarına getiriyor. Küçükler, havuzlardaki aydınlatma sistemlerinde oluşabilecek kaçağın, yaşamlarına mal olacağının farkında değil. Polisten ve zabıtadan, buna ‘Dur’ denmesi isteniyor.


Belediye çöpten enerji üretecek
UŞAK Belediyesi’nin, Ovademirler Köyü’ne kuracağı yeni depolama alanında çöpten enerji üreteceği bildirildi. Yetkili firmalarla görüşmelerin sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “Karaağaç Mahallesi’nde doğal şekilde depolanan çöpler hem sağlık açısından tehdit oluşturuyor hem de şehrimize yakışmıyor. Hazırladığımız projeyle çöpleri yakarak enerjiye dönüştürmeyi planlıyoruz. Yeni tesiste üç kademede basınçlı kaplarda yakılacak olan çöplerin gazı, enerjiye dönüştürülecek. Çöpten gelir elde edeceğiz” dedi.


Vali Güvenç’ten köylerde inceleme
MANİSA Valisi Celalettin Güvenç, hafta sonunu Yuntdağı bölgesinde geçirdi. Bir günde 4 köyde incelemede bulundu. Güvenç’e, Vali Yardımcısı Kadri Canan, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Serdar Bulut da eşlik etti. Muhtarlar ve vatandaşlarla görüşüldü, sorunları ve ihtiyaçları konusunda bilgi alındı. Vali Güvenç, günün yorgunluğunu ise Türkmen Şelalesi’nde ayaklarını suya sokarak attı.


Coş’tan esnaf ziyareti
AYDIN Valisi Hüseyin Avni Coş, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama-larının ardından Adnan Menderes Bulvarı’ndaki dükkanlara girerek esnafın da bayramını kutladı. Fotoğraf merakı bilinen Vali Coş’un ilk durağı, bir fotoğraf stüdyosu oldu. Baskı cihazlarını inceledi ve nasıl kullandıkları konusunda işletmeciden bilgi aldı. Bir mağazaya giren Coş, burada da spor ürünlerine baktı. Gençliğinde spor ayakkıbı merakının olduğunu kaydetti. Coş, esnaf ziyaretine devam edeceğini söyledi.