Ege Sertifikayla dünya çalışanı oldular...

Sertifikayla dünya çalışanı oldular...

30.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İyi derecede İngilizce bilen 62 genç, Ege İhraçatçı Birlikleri’nin projesi kapsamında verilen kursla “Uluslararası Pazarlama Uzmanı” oldu

Sertifikayla dünya çalışanı oldular...

Ege İhracatçı Birlikleri ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle “Uluslararası Pazarlama Uzmanı Yetiştirme Projesi” yapıldı. 1816 kişi arasından 62 kişi, 3 aşamalı bir eleme sonrasında tespit edildi. İyi derecede İngilizce bilen üniversite mezunu gençler, bir yıl boyunca yüksek lisans eğitimine denk gelecek yoğun bir eğitim programını başarıyla tamamladı. Uluslararası Pazarlama Uzmanı ünvanı alan gençler için Hilton Oteli’nde Ege İhracatçı Birlikleri tarafından sertifika töreni ve gala yemeği düzenlendi.
Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, günümüzde birçok ihracatçı firmanın, giderek zorlaşan küresel rekabet koşulları nedeniyle uzun yıllarda edindikleri pazarlarda ayakta kalma mücadelesi verdiklerini hatırlattı.

Yeni pazarlar, yeni müşteriler
Çin, Hindistan gibi yeni dünya devlerinin yarattığı rekabet baskısı nedeniyle ihracatçı firmaların kârlılıklarının her geçen gün düştüğüne işaret eden Türkmenoğlu, “Ekonomik krizler nedeniyle giderek istikrarsızlaşan dünya ticaretinde bir adım öne çıkabilmek için, firmaların yeni pazarlar ve yeni müşteriler bulmak üzere profesyonel pazarlama faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde yürütmeleri bir zorunluluk haline geldi” dedi.
Firmaların hedef pazarlardaki yerel dilleri konuşabilen uluslararası pazarlama uzmanlarına ihtiyacının giderek arttığını belirten Türkmenoğlu şöye konuştu: “ ‘Yeni Pazarlar Yeni Fırsatlar’ sloganıyla 12 ay önce başlattığımız bu proje ile dünyanın yaklaşık üçte birinin yaşadığı Latin Amerika, İspanya, Rusya, Türk Cumhuriyetleri ve Yunanistan pazarlarını hedef aldık. Bu ülkelerde konuşulan Rusça, İspanyolca ve Yunanca dillerinde arkadaşlarımıza eğitim verdik. Dış Ticaret Ailesi’ne katılan bu arkadaşlarımızın başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum”

Yazarlar