Ege Sessiz Fırtına

Sessiz Fırtına

25.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de devreyi 12 puanla son sıradaki Kasımpaşa’nın bir basamak üzerinde tamamlayan sarı-lacivertli ekip, düşme hattında kalmanın sancısını yaşıyor

Sessiz Fırtına

İzmir’in yedi yıllık Süper Lig hasretine son veren Bucaspor, devler arenasındaki ilk sezonunda hayal kırıklığına uğradı. Tarihinde ilk kez yer aldığı Süper Lig’de devreyi 12 puanla son sıradaki Kasımpaşa’nın (8 puan) bir basamak üzerinde tamamlayan sarı-lacivertli ekip, düşme hattında kalmanın sancısını yaşadı. Zorlu maratonun 17 haftalık ilk etabında sadece 2 maç kazanabilen Fırtına, 6 beraberlik, 9 yenilgi aldı. Rakip fileleri 9 kez havalandıran ve Süper Lig’in en az gol atan takımı unvanını elde eden Bucaspor 23 gol yedi, deplasmanda galibiyet yüzü görmedi.

Zorlu fikstür
Bank Asya 1. Ligi’nde fırtına gibi esen kadroyu tepeden tırnağa değiştiren yönetim takımın başına Bülent Uygun’u getirirken, sezona hiç de fena sayılmayacak bir başlangıç yaptı. Zor bir fikstür çekmesine rağmen Beşiktaş, Galatasaray ve Bursa’yla da karşılaştığı ilk 7 haftada 6 puan toplayan Fırtına’da çöküş, Uygun’un takımı yüz üstü bırakıp Eskişehir’e kaçmasıyla başladı. Uygun’dan sonra dümene geçen Samet Aybaba özellikle yabancı oyuncularlala ilgili ciddi sorunlar yaşadı. Aybaba’nın 11 haftalık görev döneminde de 6 puan toplayan Buca, ateş çemberinden çıkamadı.

Yabancı krizi
Bucaspor’un uğradığı başarısızlıkta, gol yollarındaki sıkıntılar önemli rol oynadı. Manchester United etiketli Manucho, 12 maçta 2 gol atabildi. Dady ve Dahmane siftah yapamadan kadro dışı bırakıldı. Tomas kadro dışı kalınca futbolu bıraktı. Kaleci Fernandes de Samet Aybaba’yla yaşadığı sorun nedeniyle kızağa çekildi. İlk yarıda yaşananlardan ders çıkaran kurmaylar, kadroyu güçlendirecek.

Aybaba: Destek şart
Bülent Uygun’un ardından 7. haftada sarı-lacivertli ekibin dümenine geçen Teknik Direktör Samet Aybaba, futbol anlamında çok ciddi bir toparlanma yaşadıklarını, ikinci yarıda bunu skora da yansıtacaklarını söyledi. Sakatlıklar ve formsuzlukların görev yaptığı ilk haftalarda önemli sorunlara neden olduğu belirten Aybaba, “ Süper Lig’de İzmir’i temsil eden Buca’ya kentin desteğini bekliyoruz” edi.

Şeref Üstündağ: İkinci yarı çok farklı olacağız
Süper Lig’de ilk yarıyı hedeflenen noktanın çok uzağında tamamlayan Bucaspor’da Başkan Şeref Üstündağ, ikinci yarıda bambaşka bir takım kimliği kazanacaklarına inandığını söyledi.Üstündağ, “Mevcut kadro Bülent?Uygun’un futbol anlayışına göre kuruldu. Bizi bırakıp gitmesinin ardından bocaladık. Samet Aybaba yönetiminde çok çabuk toparlandık. Artık daha iyi olacağız” dedi.