Ege Sevgi dolu hediyeler

Sevgi dolu hediyeler

27.12.2022 - 00:25 | Son Güncellenme:

Yaptığı origamileri satıp lösemi tedavisi gören çocuklara hediye alan 10 yaşındaki Derin, arkadaşlarına örnek oldu ve tüm okulun katıldığı bir iyilik hareketi başladı.

Sevgi dolu hediyeler

NEVRA UÇKAÇ DHA - İzmir Menemen’deki Bülent Okan İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Derin Gür (10), 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda lösemi tedavisi gören çocuklar için kendi elleriyle hazırladığı origamileri satmaya başladı. Kazandığı parayla lösemi tedavisi gören hasta çocukları mutlu etmeyi amaçlayan Derin, onlara hediyeler aldı. Derin’e destek olmak isteyen arkadaşları da kısa zamanda kampanyayı büyütüp, bir iyilik hareketine dönüştürdü.

Haberin Devamı

‘Hemen iyileşsinler’

Okullarında lösemili çocuklar için hazırlanan panodan etkilendiğini belirten Derin, “Öğretmenimiz lösemi haftası olduğu için bir pano hazırlamıştı. O panodan çok etkilenip origami yapmaya başladım. Bunu arkadaşlarıma anlattım ve diğer sınıflardan da gelip, yardım edenler oldu. Yaptıklarımızı diğer sınıflardan da alanlar oldu. Hasta çocuklar umarım yeni yılda hızlı bir şekilde iyileşir” ifadelerini kullandı. Diğer öğrenciler de hem lösemiyle ilgili farkındalık yaratmayı düşündüklerini hem de hasta olan yaşıtlarına moral aşılamayı istediklerini belirtip, “Sevgi ve mutluluk en büyük ilaç. Umarız bir an önce iyileşirler” mesajı verdi.

Öğrencilerin önemli bir duyarlılık örneği gösterdiğini anlatan 3-A sınıfı öğretmeni Özlem Akdemir de, “Bizi şaşırttılar, bu kadarını yapabileceklerini beklemiyorduk. Bazıları 2 liralık kurabiyeye 10 lira verip paranın üstünü bağışladı” dedi.