Ege Sevgi ve saygıyı geleceğe taşıyoruz

Sevgi ve saygıyı geleceğe taşıyoruz

08.10.2019 - 02:16 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 8. kez düzenlenen Yörük Türkmen Şöleni, rengârenk görüntülere sahne oldu

Sevgi ve saygıyı geleceğe taşıyoruz

Türklerin yüzlerce yıllık değeri, Yörük kültürü Buca’da canlandırıldı. İzmir Yörükler Derneği tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirilen 8. Geleneksel Yörük Türkmen Şöleni’nde rengarenk giysili katılımcılar, en özel gelenekleri canlandırdı.

Haberin Devamı

Temsili Yörük göçüyle başlayan etkinliğe geleneksel kıyafetleriyle gelen Yörükler, deve sırtında temsilin gelin alma ritüeli gerçekleştirdi. Alana kurulan Yörük çadırının yanı sıra, folklor, müzik, mehter, cirit ve çeşitli gösteriler yapılırken, Yörük kültürüne özgü lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

‘Boynumuzun borcu’

Kendisinin de Yörük olduğunu ifade eden Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Buca’da Yörük Türkmen geleneğini yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza Yörük-Türkmen geleneğinin en güzel yanlarını yansıtmak istiyoruz. Anadolu kültürünün, sevginin ve saygının gelecek kuşaklara aktarılmasında öncü oldu. Bir Yörük torunu olarak söylüyorum, Yörük geleneğimizi göreneğimizi yaşatmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

 

Yazarlar