Ege Sevgin hep kalbimizde

Sevgin hep kalbimizde

11.11.2021 - 01:52 | Son Güncellenme:

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yılında özlemle anıldı. Ege’nin dört bir köşesinde duygulandıran görüntüler oluştu

Sevgin hep kalbimizde

İzmir, Ata’sını özlemle andı

Haberin Devamı

Saat 09.05’te siren sesleriyle yaşamın 2 dakika durduğu kentin Atatürk’e özlem ve saygısı, duygulandıran görüntüler oluşturdu

Cumhuriyet ve kurtuluşun şehri, devrimlerin yılmaz bekçisi, Zübeyde Hanımı bağrında taşıyan İzmir; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurlanışının 83. yıldönümünde özlemle andı. Saat 09.05’te çalmaya başlayan siren sesleri eşliğinde yaşamın durduğu kentte, her yaştan İzmirli iki dakikalık saygı duruşunda bulundu.

10 Kasım Atatürk’ü anma programları, Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenle başladı. Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı törende Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Haberin Devamı

Karşıyaka’da da Hükümet Konağı önündeki törende Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Ardından Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Köşkü Anı Evi Özel Müzesi’nin bahçesinde “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Haftası Sergisi”nin açılışını yaptı.

Sevgin hep kalbimizde

Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Ulu Önderimizin ebediyete intikal edişinin 83. yılında halâ fikirleriyle aydınlanıyor, Atatürk ilkelerinden ayrılmadan gösterdiği hedefe yürüyoruz” dedi.

Minik Bucalılar mektup yazdı

Buca Belediyesi’nin 3 boyutlu Atatürk sergisi, 10 Kasım sabahında dolup taştı. Sergiyi Cemal Yetginer Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi öğrencileri ile birlikte gezen Belediye Başkanı Erhan Kılıç, minik öğrencilerle beraber Atatürk için mektup yazdı. Başkan Kılıç, 23 Nisan’da öğrencilerle beraber mektupları Anıtkabir’e götüreceklerini söyledi.

‘Kahramanımız’

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Kemalpaşa Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu törende konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Atatürk’ü, fikirleriyle geleceğimize yön veren bir kahraman olarak yaşatıyoruz. Kurmuş olduğu Cumhuriyet’in değerlerini koruyup, ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak, gösterdiği yolda yürüyeceğiz” dedi. Program, Kocatürk Okulları’nda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği müzik dinletisi ve çeşitli anma etkinlikleriyle son buldu.

Haberin Devamı

‘En büyük ışığımız’

Makedonya’da bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Başkan Batur, 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim gördüğü Manastır Askeri İdadisi’ni ziyaret etti. deydi. Müzede Atatürk için ayrılan bölümdeki Şeref Defteri’ni imzalayan Batur, “Bugün Atatürk’ü çok daha iyi anlıyor, aydınlık bir Türkiye yolunda O’nun ilke ve inkılaplarının en büyük ışığımız olduğunu her zamankinden çok daha iyi biliyoruz” mesajı bıraktı.

Çarşıda muhacir sohbeti

Atatürk’ü gören, İzmir Buca’da yaşayan Atiye Dural (104), 10 Kasım 1938 gününü anlattı. O gün tütün fabrikasında çalışırken ustabaşının gelip “Atatürk öldü’ dediğini anlatan Dural, “Hepimiz hemen elimizdeki işleri bıraktık. Çoğumuz ağlıyorduk” diye konuştu.

Atatürk’ü gördüğü günü de anlatan Dural, “Ablamla çarşıda, başında şapkası, üzerinde armaları ile Atatürk’ü gördük. Hatta ‘Burada muhacir var mı?’ diye sormuştu. Ablam da ‘var’ dedi. Bir kere de Buca’ya gelmişti, uzaktan görmüştüm” dedi.

Haberin Devamı

‘Bizden ayrılmamış gibi’

Narlıdere Atatürk’ü, Demokrasi Meydanı ve Narlıdere AKM’deki anma etkinlikleriyle andı. Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası’nın mini konserinin ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 Kasım’a özel hazırlanan Oratoryo Gösterisi gerçekleşti. Atatürk’ün en sevdiği şarkılar seslendirildi. Etkinliklere katılanlar duygu dolu anlar yaşadı. Belediye Başkanı Ali Engin “Yine bir 10 Kasım’da, sanki bizden hiç ayrılmamış gibi Atamızın huzurundayız. Atamızın ilkelerine ve devrimlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi.

‘Hedefleri hedefimiz’

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Atatürk’ün 83’üncü ölüm yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyümesi ve yükselmesi için gerekli olan şuur ve yol haritasının O’nun yaptıkları ve söylediklerinde gizli olduğunu söyledi. “Cumhuriyet’i anlamak ve korumak; Atatürk’ün hedeflerini ve izlediği yolu özümsemeyi gerektirmektedir” diyen Sürekli, “Her adımımız, her gelişme hamlemizde hedefleri, hedefimizdir. ‘Büyük ve güçlü Türkiye’ hedefimizin anahtarıdır. O anahtarı kaybetmeye, teslim etmeye asla niyetimiz yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Yolunda ilerliyoruz’

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Bağımsızlığımızın mimarı Atatürk’ü rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz” dedi. Verdiği eşsiz mücadele ile tüm mazlum milletlere ilham kaynağı olan Atatürk’ün izinden yürümeye devam edeceklerini belirten Pehlivan, “O’nun gösterdiği yolda, ülkemizi en çağdaş seviyeye getirecek ve Atatürk’ü de gelecek nesillere en doğrubiçimde anlatarak aktaracağız. Ayrıca gelişen ülkemiz ile Cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha güçlü ve başarılı olacağımıza inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Halk, törene akın etti

Atatürk, ölümünün 83.yılında İzmir Foça’da saygı, özlem ve minnetle anıldı. Resmi törende ilçe halkının yoğun katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Anma töreni Reha Midilli Kültür Merkezi’nde; oratoryo, şiirler ve Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan programla devam etti. Ayrıca, Hamza Saykan’ın Atatürk fotoğraflarından değişik tekniklerle resimlediği ve “Geldikleri Gibi Giderler” adını verdiği 90 tabloluk resim sergisi açıldı.

‘Türkleri geleceğe taşıdı’

Yaşar Üniversitesi, vefatının 83’üncü yılında Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Atatürk’ün, çağdaşı liderlere göre sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini her daim bulunduğu dönemin ötesine taşıdığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Yalnız 10 Kasım’da değil, her daim, Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar hatırlanmalıdır. Bize bıraktığı ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de aydınlatmaktadır” dedi.

Gençlere rehber olacak

Ortadoğu Uzmanı Dr. Abdullah Manaz’ın, Atatürk’ün Ortadoğu’da yaptığı görevleri konu alan 2 ciltlik Kösü Mustafa Kemal romanı raflarda yerini aldı. Atatürk’ün son dönem Osmanlı siyaseti, ile birçok tarihsel olaya da ışık tutacak nitelikte bir çalışmaya imza attığını belirten Manaz, “Ortadoğu konusunda Türkiye’nin gelecek siyasetini belirleyecek olan Türk Gençliği için önemli bir rehber olacağına inanıyorum” dedi.

Bornova’da Atatürk’ün sevdiği şarkılar

Bornova Belediyesi 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar ve Türküler” gecesi düzenledi. Atatürk’ün Zeybek oynarken canlandırıldığı tiyatral gösteri ayakta alkışlandı.

Konserde sanatçılara çiçek ve katılım belgesi vererek teşekkür eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “O bunca yıl sonra bile herkesin özlediği bir lider. Dünyanın konuştuğu tanıdığı bir lider. Onun yaptığı devrimler bugün bile güncelliğini koruyor” dedi.

‘Sadece 10 Kasım’da dururuz’

Gaziemir Belediyesi’nin Atatürk’ün ölümünün 83. yılı anısına hazırladığı filmde “Biz sadece 10 Kasım’da dururuz” mesajı verildi. Filmin hazırlanmasına katkı koyan herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Halil Arda, “Atatürk’ün açtığı çağdaşlık yolundan yorulmadan yürüyen bizler, bir tek 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe dururuz. O’nun devrimleri hep yaşayacak” diye konuştu.

‘Unutturamazlar’

Atatürk’ü anıtı önünde anan Güzelbahçeliler; Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Erdem Güler, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile birlikte çelenk sundu. Arından belediyenin Atatürk’ü anma programı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Atatürk, tarihte teşkilatçı bir dahi, bir milletin harikalar yaratan yöneticisi ve memleketinin kurtarıcısıdır. Milletinin gönlünde ebediyen yaşayacak. Hiç kimse onu unutturamaz, devrimlerinin yılmaz bekçisiyiz” diye konuştu.

Başkan Atay’ın sesinden...

Efeler Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla video klip yayınladı. Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın seslendirdiği video, kısa zamanda çok sayıda vatandaş tarafından izlendi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 83’üncü ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınlanan videoda Başkan Atay, “Son yüzyılın en büyük lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üm; Çanakkale’den, Kurtuluş Savaşı’ndan, Büyük Taarruz’dan, devrimlerinden, ülkemizi kalkındırmandan, demokrasiden, kadın haklarından ve Cumhuriyet’i ilanından… Hiçbir zaman unutamam seni” dedi. Ata’nın hayatından kesitler ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma uğrunda verdiği büyük mücadeleyi anlatan fotoğraflar gösterildi.

Edremit, Ulu Önder’i sevgi ve saygıyla andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yılında yurt genelinde olduğu gibi Edremit’te de sevgi, saygı ve özlemle anıldı. İlk olarak Şehit Hamdibey Meydanı’nda tören düzenlendi, saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Şükrü Tunar Kültür Merkezi’ndeki programda ise, öğrencilerin Atatürk ile ilgili oratoryo gösterisi beğeni topladı.

Ayrıca ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

‘Bağımsızlığı korumak hepimizin ortak görevi’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 83. ölüm yıldönümünde Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bir mesaj yayınladı. Başkan Örki, “10 Kasım Türk milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, Cumhuriyet’in erdemlerine sadakatini ve Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Milletimiz, Cumhuriyet’e ve bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkarak, bunun hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmayacaktır” dedi.

UNUTAMAYIZ!

Atatürk, vefatının 83. yılında Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak’ta anıldı. Saat 09.05’i gösterdiğinde nefesler tutuldu, duygu dolu anlar yaşandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak’ta düzenlenen törenle anıldı. Denizli’de Valilik önünde tören düzenlendi. Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Ali Fuat Atik ile 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven’in katıldığı programda, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı; saat 09.05’te çalınan sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Bayraklar yarıya çekildi. Bazı vatandaşların kaldırımlarda, bazı sürücülerin ise araçlarından inerek saygı duruşunda bulunduğu görüldü.

Sevgin hep kalbimizde

‘Anlama günü’

Uşak’ta düzenlenen törenle, Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83’ncü yılında anıldı. 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda düzenlenen anma programında, Vali Funda Kocabıyık ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saat 09.05’te protokol üyeleri ve vatandaşlar sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 10 Kasım nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Çakın, 10 Kasım’ın sadece Atatürk’ü anmak değil aynı zamanda anlamak için önem taşıdığını vurguladı, milletimizle omuz omuza mücadele ederek şanlı bir zafer kazandığını ifade etti.

Manisa’da da Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene; Vali Yaşar Karadeniz, Manisa 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vatandaşlar katıldı. Saat 09.05’te kentte trafik durdu, çevredeki vatandaşlar ve araçlarından inenler de saygı duruşuna eşlik etti.

Aydın’da ise Valilik önünde düzenlenen anma programında, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu. Törende; Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Personel Albay Hakkı Haktan Armağan da bulundu.

‘Eserlerini sonsuza kadar yaşatacağız’

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet’in Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı. Başkan Kayda, “O’nun eserleri sonsuza kadar yaşatılacaktır ve Türk milletinin kalbindeki Mustafa Kemal sevgisi asla bitmeyecektir” dedi.

Sevgin hep kalbimizde

‘Yapılan fedakarlıkları gençlere aktarmalıyız’

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde bir mesaj yayınladı. Rektör Savaş, “Bütün dünyanın takdirine mahzar olmuş bir lider ve hürriyet aşığı bir vatansever olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gençlerimize anlatmalı ve Milli Mücadele döneminde yaşanan zorlukları, yapılan fedakârlıkları, birlik ve beraberlik içerisinde yazılan kahramanlık destanını yeni nesillere aktarmalıyız” dedi.

83 yıllık hiç bitmeyen özlem

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yılında her yıl olduğu gibi bitmeyen özlem, sevgi ve şükranla anıldı. Marmaris’te Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törende; Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Mete Hatipoğlu hazır bulundu. Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saat 09.05’de sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Bayrak yarıya indirildi. Marmaris Belediyesi personeli de 09.05’te saygı duruşu için görevi bıraktı.

Bayraklar yarıya indi 2 dakika hayat durdu

Muğla’da Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83’üncü yılında bir kez daha anıldı. Atatürk Anıtı’na Vali Orhan Tavlı ve Büyükşehir Başkanı Osman Gürün tarafından çelenk sunuldu. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi.

‘Bizlere ışık tuttuğu yolda ilerleyeceğiz’

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi’nde, Atatürk’ün ölümünün 83’üncü yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. Program, Ulu Önder’in kendi sesinden 10. Yıl Nutku’nun dinlenmesiyle başladı. Saat 09.05’te siren sesleri arasında hayat durdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, “10 Kasım sadece bir anma günü değil, Atatürk’ün bizlere ışık tuttuğu yolda ne kadar ilerleyebildiğimizi değerlendirme ve hedeflerini anlama günüdür” dedi.

‘İleriye taşıyacağız’

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Atatürk’ün dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker ve saygın bir lider olduğunu hatırlattı. Günaydın, “Kuvayı Milliye ruhuyla verilen mücadeleler neticesinde bizlere miras bırakılan kutlu vatanımız Türkiye Cumhuriyeti’ni yine aynı ruhla hep birlikte yaşatmaya ve daima ileriye taşımaya kararlıyız” dedi.

Ayvalık halkı meydanlara koştu

Ayvalık’ta Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 83. yılında törenlerle anıldı. Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreniyle başlayan anma programında; Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Albay Ertan Tutar, Belediye Başkanı Mesut Ergin, Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kayaközü, daire amirleri, gaziler, şehit yakınları hazır bulundu. Atatürk Anıtı, çiçek yağmuruna tutuldu. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

Savaş’tan anma mesajı

AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Atatürk’ü minnetle andıklarını söyledi. Savaş, “Liderliğiyle, mücadelesiyle, ferasetiyle, ülkemize kazandırdıklarıyla aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamalı, gelecek nesillerimize anlatmalı, yaşanan tüm zorluklara karşı verilen destansı mücadelenin izinde geleceğimizi aydınlatmalıyız” dedi.

Türkülerle neşelendi

Atatürk’ün vefatının 83. yılında Burhaniye’de tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saat 09.05’i gösterdiğinde tüm Burhaniye’de hayat durdu. Nadir Tolun Ortaokulu Salonu’nda öğrencilerin düzenlediği programda; şiirler okundu, Atatürk ve Kurtuluş Destanı Oratoryosu beğeni topladı. Atatürk’ün sevdiği türküler söylendi.

Başkan Akın’dan duygusal video

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlanışının 83’üncü yılında duygusal bir videoyla andı. Başkan Akın’ın ve belediyenin sosyal medya hesaplarında yayınlanan videoda, Atatürk’e duyulan sevgi bir kez daha vurgulandı. Başkan Çetin Akın, çocuklarla birlikte Atatürk büstüne çiçek bıraktı. Başkan Akın, “Bir 10 Kasım sabahı daha seninleyiz Ata’m… Seni bir gün değil, bir saniye bile unutmadık, unutmayacağız” ifadesini kullandı.

Kuşadası Ata’sının huzuruna çıktı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83. yılında Kuşadası’nda törenle anıldı. Atatürk Anıtı’ndaki törene; Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ömer Günel, başkan yardımcıları, daire amirleri, siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anıta çelenk sunuldu, saat 09.05’i gösterdiğinde hayat durdu. Bahçeşehir Koleji’nde Atatürk’ü anlama ve anlatma konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin hazırladığı ve Mustafa Kemal’in hayatının anlatıldığı oratoryo izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Minnet ve rahmetle...

Atatürk’ün vefatının 83. yılı nedeniyle Bergama’da tören düzenlendi. Hükümet Konağı önündeki törenle başlayan etkinlikler, Gazi Mustafa Kemal’in sevdiği türkülerin söylenmesi, oratoryum sunumu, 10 Kasım içerikli kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sürdü. Başkan Hakan Koştu, “İstiklal Savaşı’nı kazanmayı başarmış bir kumandandı” dedi.