Ege Sevimli dostlar koruma altında

Sevimli dostlar koruma altında

02.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sokak hayvanları, Konak Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi ile koruma altına alındı.

Sevimli dostlar koruma altında

Sadece kediler ve köpekler değil, kimi zaman bacağı kırılmış bir karga, kimi zaman aç kalmış bir baykuş veya yolunu kaybetmiş bir deniz kaplumbağasına da sahip çıkan merkez, Konak sınırlarındaki sahipsiz hayvanların güvenli evi oldu. Merkez, hayvan ambulansı ile sokaktan aldığı sevimli dostların aşılama ve tedavilerini sürdürüyor. Her ay 500’ün üstünde hayvanın tedavisini yapılıyor. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Hayvan Bakım Merkezi’nin yeni bir nakil aracı ve daha donanımlı ekipmanla hizmete devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Yaşar, bu sezon 1046 kayıt yaptı

ÖSYM, adaylar için yoğun ve heyecanlı geçen tercih maratonunun ardından, üniversitelere gerçekleşen kesin kayıt oranlarını açıkladı. Yaşar Üniversitesi, 2012-2013 Vakıf Üniversiteleri Kayıt Oranları sıralamasında İzmir’de, yüzde 77.1 doluluk oranıyla en çok kayıt yaptırılan eğitim kurumu oldu. Böylece, LYS tercihlerinin ardından toplam 1.046 öğrencinin kesin kayıt yaptırdığı Yaşar Üniversitesi, İzmir’deki vakıf üniversiteleri sıralamasında en çok kayıt yapılan öğrenci oranına sahip oldu. Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi’nin kalite kriterlerinde gösterdiği özen nedeniyle bir cazibe merkezi olduğunu söyledi. Yiğitbaşı, “Yaşar Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası arenada görünürlüğünün artmasıyla, cazibesi de katlanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

İZMİR DHA

Kadifekale’de tiyatro yıkımı

Kadifekale eteklerindeki, Roma dönemine ait antik tiyatronun günışığına çıkarılması için çalışmalar hızlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan tiyatro üzerindeki gecekonduların bir bölümü, yıkılmak üzere boşaltıldı. Kazıların bir önce başlatılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na onay için yazı gönderildi. 12 bin 972 metrakarelik bir alan üzerinde kurulu olduğu düşünülen, 16 bin kişilik amfitiyatroyla ilgili plan ve kesitler de bulundu.

MUSTAFAOĞUZ İzmir DHA