Ege Seviyeli yarış

Seviyeli yarış

18.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Esnaf Birliği’ne bağlı odalarda genel kurullar sürüyor. Mutlu, “Demokratik ortamda, esnafa yakışır şekilde geçiyor” dedi

Seviyeli yarış

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, odaların genel kurullarını değerlendirdi, “İzmir esnaf teşkilatına yakışır şekilde geçiyor” dedi. Bugüne kadar yedi kongrenin tamamladığını belirten Mutlu, “Yedisine de katıldım. Genel kurulların demokratik ortamlarda, oldukça seviyeli geçtiğini gözlemledim. Seçilenlerin yürekten hizmet verme amacında olduklarını, üyelerinin hepsini kucaklamaya özen gösterdiklerini gördüm. Yapılan genel kurullarımız sevgi ve samimiyetin hakim olduğu nezih atmosferlerde geçti. Bundan sonra da bu şekilde süreceğine inanıyorum. Esnaf ve sanatkarlarımızı kongrelere katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mobilyacılarda Kara ‘devam’ dedi
İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara, şubattaki genel kurulda yeniden aday olduğunu açıkladı. Mobilya sektörünü şahlandıracak projeleri hayata geçirmek için bir dönem için daha göreve talip olduğunu söyleyen Kara, “Karabağlar Yeşillik Caddesi’nde yıl boyunca açık kalacak fuar alanı kuracağız. Mobilya Meslek Yüksekokulu’nu hayata geçirip sektördeki nitelikli eleman sıkıntısına son vereceğiz” dedi.

Gültepe’de iki aday
Gültepe Otobüs ve Şoförleri Odası’nda 2000’den bu yana başkanlığı sürdüren Mesut Balkan’ın karşısında muhalefetin birleştiği belirtiliyor. Seçime ayrı ayrı hazırlanan Osman Kiriş’le M. Emin Öksüz’ün, Balkan’ın karşısına tek listeyle çıkacağı konuşuluyor. Geçen seçimde de Mesut Balkan’a rakip olan Kiriş, “Bu kez kazanacağım” diyor. Balkan ise sıkıntı yaşamayacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Ödemiş’te başkana rakip
Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda 20 yıldır başkanlık yapan Raşit Işıksungur’a Hakan Acun rakip çıktı. 1989’dan bu yana sektöre muavin, şoför ve işletmeci olarak hizmet verdiğini söyleyen Acun, meslektaşlarının sorunlarını gidermek için aday olduğunu söyledi. Hakan Acun, “Mesleğimizin saygınlığının artırılması, üyelerimizin ilişkilerinin güçlendirilmesi, örnek davranış ve hizmeti benimsemiş bireyler oluşturulmasına gayret göstereceğim” dedi.