Ege ŞEYTANIN AVUKATI

ŞEYTANIN AVUKATI

15.08.2010 - 00:48 | Son Güncellenme:

Tunceli Hozat’ta şehit düşen Ayhan Canbaz’ın ailesi, devletin verdiği 29 bin liralık tazminatı kurtarabilmek için mahkeme kapılarına düştü

ŞEYTANIN AVUKATI

İzmir’de yaşayan iki aile, açtıkları tazminat davalarından kazandıkları paralara, avukatları K.K. tarafından el konulduğu iddiasıyla

ŞEYTANIN AVUKATI
mahkemeye başvurdu.
Tunceli Hozat’ta, arkadaşının kaza kurşunuyla şehit düşen Ayhan Canbaz’ın ailesi, tazminat davası açtı. Mahkeme, Canbaz’ın ailesine maaş bağladı, 29 bin liralık da tazminat verilmesine hükmetti. Şehit annesi Bahriye Canbaz, almaya hak kazandıkları paranın avukat K.K. tarafından tahsil edildiğini, ancak kendilerine ödenmediğini belirterek, “Evladıma mı üzüleyim buna mı üzüleyim. Bize bir kağıda imza attırdı. Sonra da aldığı parayı vermedi. Biz nereden bilelim böyle birşey yapacağını. Avukata güvenmiştik” diye konuştu.
Aynı avukatın bir başka mağduru olan Hakan Yılmaz ise şunları anlattı: “İş kazası sonucu bir ayağımı kullanamaz oldum. Mahkeme, 98 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Masa başı iş bulamıyorum. Bu tazminatla kendime yeni bir hayat kuracaktım. Avukat K.K. beni dolandırdığından beri doğru düzgün uyuyamıyorum. Bana ailem bakıyor. Artık sağlıklı düşünemez oldum”

Bakanlığa, yardım çağrısı
Adalet Bakanlığı’ndan yardım isteyen anne Hatice Yılmaz da, “Sizden iki satır yazı almam gerekiyor diyerek, oğlumdan imzalı kağıt aldı. Aklımızın ucundan geçmedi böyle birşey. Öğrendik ki bizden önce de 17 dolandırıcılık vakası varmış. Adalet istiyoruz” diye konuştu.
Baro Başkanı Özdemir Sökmen, söz konusu avukatın kesinleşmiş iki cezasının ellerine ulaştığını söyledi, “İşten El Çektirme tedbiriyle Disiplin Kurulu’na sevk ettik. Meslekten ihraç mı edilir, geçici uzaklaştırma mı olur bilemem” dedi.