Ege Şimdilik 40 aday

Şimdilik 40 aday

11.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şimdilik 40 aday

Şimdilik 40 aday






AKP İzmir Metropol İlçe Belediye Başkanlıkları için müracaat süresi sona erdi. Parti il ve ilçe merkezlerine 3'ü büyükşehir belediye başkan adaylığı olmak üzere toplam 43 kişi müracaatta bulundu.
AKP İzmir İl Başkanlığı'na metropolde Göztepe Spor Kulübü Başkanı İskender Tuğsuz Konak'tan, Balçova Eski Belediye Başkanı Mustafa Şentürk Balçova'dan, Gaziemir Eski Belediye Başkanı Adnan Yüksel Gaziemir'den işadamı Selim Yaşar, Karşıyaka dan adaylık başvurusu yaptı.

Genel Merkez seçecek
Bu arada son anda ANAP İzmir eski İl Başkanı Atilla Yurtçu, AKP'ye geçerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığı için başvuru yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için işadamı Taha Aksoy ile Sağlık Bakanlığı Eğitim Genel Müdürlüğü'nden istifa eden Çetin Dinçel ise daha önce aday başvurusunda bulunmuştu.
AKP İzmir İl Başkanı Ali Aşlık, "Sayıdan ziyade adayların kalitesi önemli. Ben hepsinin bu işi yapabilecek kalitede olduğuna inanıyorum. Aday adaylıkları için son başvuru tarihini teşkilatı disipline etmek adına koyduk. Genel Merkez, bu süre içinde başvurmayan aday adaylarını seçebilir. Aday adaylarının başvurularını İzmir'de kurduğumuz dört komisyon değerlendirecek. Çok aday adayının olduğu yerlerde teşkilat yoklaması yapılacak. Son sözü Genel Başkan ile MKK'u söyleyecek" dedi.

ESKİ BAŞKANLAR DA TALİP
BALÇOVA: Mehmet Tan, Hüdaverdi Duru, Hasan Önal, Mustafa Şentürk BORNOVA: Dursun Ali Özkan, Murat Taşer, Mustafa Seyhan, Özcan Terhan, Sedat Anavatan,Yaşar Kaya, BUCA: Talat Şimdi, Cafer Büyükolumaz, Ziya Kalmacı, İsmail Özer, Radi Kabze, Nevzat Altın ÇİĞLİ: Sıddık Soysal, Galip Öztürk, Cemal Türel, Necdet Erdoğan, GAZİEMİR: Adnan Yüksel, Coşkun Doğru, Faruk Uğurlu, Akın Çakmak GÜZELBAHÇE: Kerim Çetin KARŞIYAKA: Neşe Gürçay, Hasan Özfidan, Kerem Ali Sürekli, İsmail Sarı, Fettah Güventürk, Arife Dinçel, Talat Dülge, Yaşar Özfidan ve Selim Yaşar KONAK: İskender Tuğsuz, Mehmet Aydoğan, Atilla Yurtçu, Rıza Evcim NARLIDERE: Enver Küçükoğlu, Birol Bekar