Ege Sivas’tan geldiler can aşısı buldular

Sivas’tan geldiler can aşısı buldular

09.05.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

‘İkinci yaşam adresi’ Ege Üniversitesi (EÜ) Organ Nakli Merkezi, bir başarılı oparesyona daha imza attı.

Sivas’tan geldiler can aşısı buldular

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde iki yıl önce kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulan imam Tuğrul Kır (28), bir süre ilaç tedavisi gördükten sonra diyaliz makinesine bağlanmaya başladı. Ancak bir süre sonra bu da yetmez oldu. Doktorları, “Yaşayabilmen için tek çare organ nakli” dedi, Kır’ı ve ailesini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yönlendirdi.
EÜ Organ Nakli Merkezi’nde tedaviye alınan Kır için uygun böbrek, babası Eşref Kır’dan bulundu. 46 yaşındaki baba Eşref Kır, evladını yaşatmak için bir an bile düşünmeden gönüllü oldu. Yapılan tetkiklerden olumlu sonuç alınması üzerine, babadan alınan böbrek, oğula nakledildi. Operasyonu, Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun başkanlığındaki ekip gerçekleştirdi.
Eşref Kır, “Bir baba için oğlunu sağlıklı görmekten daha büyük mutlululuk olamaz. Tek isteğim yavrumun, evine eskisi gibi sapasağlam dönmesi” dedi. Oğul Kır ise, babasına minnet borçlu olduğunu dile getirdi, “Bana ikinci kez can aşısı oldu. Ne yapsam hakkını ödeyemem” diye konuştu.