Ege Siyasi partilere ‘engelli’ sitemi

Siyasi partilere ‘engelli’ sitemi

23.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de Çağdaş Gömeyenler Deneği üyeleri, engelli adaylara listelerinde yeterince yer vermemeleri, listede olanların da seçilecek yerlere konulmadığını savunarak tepki gösterdi.

Siyasi partilere ‘engelli’ sitemi

Çağdaş Gömeyenler Deneği Genel Merkez Genel Sekreteri Kaya Sertkaya, “Siyasi partiler, uygulamalarıyla, bir kez daha, sayıları ülke genelinde 9 milyon, aileleri ile birlikte 30 milyonluk bir kitleyi yanıltmışlar ve güvenimizi kırmışlardır. Siyasi partiler engellileri görmemezlikten gelmiş ve adeta onlarla dalga geçmiştir. Engelli adaylara sırtını dönen siyasi partiler bu anlayışla bir anlamda engellilere ve sorunlarına, çözüm taleplerine de sırtını dönmüştür. Biz de tepkilerimizi onları oylarımızla cezalandırarak göstereciğiz” diye konuştu.

DSP’liler, esnaf ziyaretiyle başladı

Demokratik Sol Parti’nin İzmir milletvekili adayları, ilk ziyaretlerini İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (İESOB) yaptı. DSP’li adaylar, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’ya ve Birlik yöneticilerine projelerini anlattı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Erol Tuncer ile Rıfat Mutlu’nun da aralarında bulunduğu milletvekili adaylarından ve il başkan vekili Önder İrice’den oluşan DSP heyeti, görüşmede oda başkanlarının sorularını da cevaplandırdı. Tuncer “Ekonominin dinamosunu oluşturan esnaf sanatkarların daha fazla desteklenmesi gerekiyor. Esnafın sorunlarının çözümü noktasında üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirmek öncelikli amaçlarımız arasında olacaktır” diye konuştu.