Ege Siz üreteceksiniz biz hizmet edeceğiz

Siz üreteceksiniz biz hizmet edeceğiz

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Siz üreteceksiniz biz hizmet edeceğiz

Beş yıl boyunca en fazla önem vereceği konunun tarımsal üretimle kalkınma olacağını belirten Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’i kooperatifleşmenin başkentine dönüştüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin refahını büyütmek ve bu refahı adil bir şekilde paylaştırmak hedefinde ilk adımı attı. İzmir’de faaliyet gösteren 105 tarımsal kalkınma kooperatifin yöneticileriyle biraraya gelen Başkan Soyer, üreticinin ürününü kime satacağını düşünmeyeceği bir dönem başladığını belirtti. Yol haritasını açıklayan Başkan Soyer, şöyle devam etti:

Kadınlara daha çok destek

“Biz hazırız, üretici ürettikçe biz daha çok hizmet edeceğiz. Havza bazında üst birlikler oluşturup kooperatiflerimizin ürünlerini tüm Türkiye’ye pazarlayacağız. Kooperatiflerden yapılan alımı beş yıl için bir milyar liraya çıkartacağız. Girdi maliyetlerini aşağı çekmek amacıyla yem fabrikası ve gübre konusundaki girişimlerimizi bu yıl hayata geçireceğiz. Siz ürettikçe biz size daha çok hizmet edeceğiz. Üreten herkese sahip çıkacağız. Tek bir koşulumuz var, bunu kooperatifler aracılığıyla yapacağız. Belediyenin desteğini almak isteyen üretici, kooperatif çatısı altındaysa biz o kooperatife ve üretici arkadaşımıza sahip çıkacağız. Ayrıca kadın kooperatiflerini daha da çok destekleyeceğiz.

Haberin Devamı

Üst çatı oluşturacağız

Yarımada, Menderes, Bakırçay ve Gediz havzalarında bulunan kooperatifleri bir üst çatı altında buluşturacağız. Böylelikle sesimiz daha gür çıkacak. Hem pazarlık, hem rekabet gücümüz artacak. Her bölgede ürün planlaması yapacağız. Hangi bölgede ne kadar ürün olduğunu bileceğiz. Aynı zamanda ürünümüzün kalitesine de çok dikkat edeceğiz. Bunu başarırsak sağlıklı tarım politikası sürdürmüş oluruz.”

Başkan soyer, talepleri dinlemek ve destek olmak için bundan sonra üretici kooperatifleri ile düzenli şekilde bir araya geleceğini sözlerine ekledi.