Ege Şoför faciayı önledi

Şoför faciayı önledi

10.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sabuncubeli rampaları, belki de Türkiye’nin en tehlikeli noktalarından... Yokuş inen yüklü kamyon ve TIR’ların freni burada sık sık patlıyor, hem İzmir hem de Manisa girişinde bu yüzden facialar yaşanıyor.

Şoför faciayı önledi

Bu kâbusla bir kez daha burun buruna gelindi, ama bu defa şoförün soğukkanlı davranması ve polisin önlem almasıyla ucuz atlatıldı. İzmir’den meşrubat yüklü TIR’la yola çıkan İlhami Öztürk, hızla yokuş inerken kötü sürpriz yaşadı, aracın frenleri tutmuyordu.

En çok da kendisi sevindi
Öztürk, hemen 155’i aradı. Manisa Emniyeti alarma geçti. Kısa sürede İzmir-İstanbul Karayolu boşaltıldı, kent merkezindeki 7 kavşak da araç geçişine kapatıldı. Son sürat ilerleyen TIR, bomboş yolda ilerledi. Şoför Öztürk, vites küçülterek sürati azalttı, Gediz Nehri Köprüsü çıkışında durmayı başardı, herkes rahat nefes aldı. Freni boşalmış halde 10 kilometre ilerleyen TIR’ın, kimsenin canını yakmadan durması en çok da İlhami Öztürk’ü sevindirdi.

Haberin Devamı

Not bıraktı, 7. kattan atladı
Örnekköy Postacılar Semti’nde çay ocağı pazarlamacısı 33 yaşındaki Cumali Yılmaz akşam ailesiyle oturduğu 7. kattaki evinin balkonundan kendini attı. Yerde yatan Yılmaz’ı görenler hemen sağlık ve polis ekiplerini aradı. Hastanede tedavi altına alınan Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yılmaz’ın borçları nedeniyle intihar etmiş olabileceği ileri sürülürken, “Ölümümden kimse sorumlu değildir” diye not bıraktığı öğrenildi.

Torba Yasa’ya meşaleli tepki
“Torba Yasa Tasarısı”na öfke büyüyor. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı çalışanlar, İzmir’de ve Manisa’da yollara döküldü. Ellerde meşalelerle Ak Parti il başkanlıklarına gidildi, düzenlemenin geri çekilmesi istendi. “Bu torbadan, emekçilerin, yoksulların ve işsizlerin yararına hiçbir şey çıkmadı. Bizler haklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Bu aldatmaya kanmayacağız” denildi.

Haberin Devamı

8 liralık gaspa 10’ar yıl hapis
İzmir’de iki kişinin yolunu keserek, üzerlerindeki 8 lira, atkı, mont ve ayakkabısını gasp ettikleri iddia edilen amca çocukları G.G. ve H.G.’ye yerel mahkemenin verdiği 10’ar yıllık hapis cezasını Yargıtay onadı

Levent Özdil ve Özgür Çiftçi, 4 Mart 2009 yılında gece Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmek için yolda yürürken, önlerini kesen amca çocukları G.G. ve H.G. iki kişiden para istedi. Paraları olmadığını söylemeleri üzerine, zanlılardan H.G. elini beline atıp korkutarak Levent Özdil’in cebinde bulunan 8 lirayı, boynundaki atkıyı, Özgür Çiftçi’nin ise mont ve spor ayakkabılarını gasp etti. Şikayetçi olmak için karakola giden iki kişi, başka suçtan polise getirilen G.G. ve H.G.’yi teşhis etti. Zanlıların araçlarındaki aramada da Çiftçi ve Özdil’den gasp ettikleri ayakkabı, mont ve atkı bulundu.
Gaspedilen Özgür Çiftçi ve Levent Özdil, duruşmada şikayetçi olmadıklarını söyledi, zanlılar da olayı inkar etti. Mahkeme, 24’er yıl hapis cezasını 10’ar yıl hapse indirdi. Sanık avukatları kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği cezayı aynen onadı.

Haberin Devamı

Buca’da bombacı liseli yakalandı
İzmir’in Buca İlçesi’nde ormanlık alanda operasyon düzenleyen terör timleri, bir kiloluk konserve kutusu içinde patlatılmaya hazır maytap tozundan hazırlanmış patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeleri poşette taşıyan lise öğrencisi F.G.’yi (17) yakaladı. F.G.’nin patlayıcıları bırakacağı alanda önlem alan ekipler, bunları almaya gelen üniversiteli M.C.D.’yi de (21) yakaladı. İşlemlerin ardından F.G. ile M.C.D. tutuklandı. Geçen cuma günü de yine maytaptan hazırlanmış el yapımı bombaları iki banka şubesinde patlatan İ.T. tutuklanmıştı.

İzmir’de öldürdü Kuzey Irak’ta öldü
İzmir’in Menderes İlçesi’ne bağlı Gümüldür’de 17 Ağustos 2008’de Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı orman kampında silahlı kavga çıktı. Kavgada, İbrahim Polat ile 2007 yılı genel seçimlerinde Ak Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı olan Gaziantepli işadamı Ömer Kebapçı’yı öldürdüğü iddiasıyla, 2.5 yıldır aranan beden eğitimi öğretmeni İbrahim Dokumacı’nın, Kuzey Irak’ın Erbil Kenti’nde evinde kalp krizinden öldüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sigara, bu defa yakarak can aldı
İzmir’de Hatay Halil Rıfatpaşa Caddesi’ndeki Murat Apartmanı’nın giriş katında oturan 67 yaşındaki Bayram Özyıldırım, iddiaya göre evde sigara içerken uyuyakalınca saat 20.30 sıralarında yangın çıktı. Tahilsiz adam, yanarak can verirken, 43 yaşındaki kızı Güler Özyıldırım, son anda kendini dışarı atarak kurtuldu. Babasının yanarak öldüğünü duyan Güler Özyıldırım sinir krizleri geçirdi.

Kameralarda döviz hırsızları aranıyor
Hatay’da, Bornova Döviz Bürosu’ndan saat 08.00 sıralarında anahtarla açtıkları çelik kasadan 100 bin dolar çalan hırsızların kimliklerinin belirlenmesi amacıyla bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerine el konuldu. Polisin olayı tanıdık kişilerin yapmış olabileceği ihtimaline karşı da, araştırmalarını bu yönde sürdürdüğü bildirildi.

Anahtarlı otomobil çalındı
İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde, saat 18.00 sıralarında Yeşillik Caddesi’nde meydana gelen olayda, kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızlar, üzerinde anahtarıyla bırakılmış olan Yasin Coşkun’a ait otomobili çaldı. Otomobilin bulunması ve kimin çaldığının belirlenip yakalanması için çalışma başlatıldı.