Ege Sokaklarda her gün eylem var

Sokaklarda her gün eylem var

02.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hükümetin toplumsal yaşama sınırlama girişimleri ve başta “Torba Yasa” olmak üzere getirilmek istenen yasaklar sabırları taşırdı; protesto eylemleri başladı

Sokaklarda her gün eylem var

Mumcu’nun izinden yürüdüler
UĞUR Mumcu Halk Yürüyüşü adı altında biraraya gelen 34 sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 2 bin 500 kişi, TBMM gündemindeki “Torba Yasa” ile memur ve işçilerin ellerindeki hakların bir kısmını daha geri alacağını savunarak Basmane’den Konak’a kadar yürüdü. Torba Yasa’yı temsilen kafasına kese kağıdı geçirenlerin de katıldığı eylemde yapılan açıklamada hükümetin yandaş olmayan kamu çalışanına korku salıp kul memur yaratmak istediği öne sürüldü.

Yasağa karşı kadehler kalktı
İÇKİ satışına dönük yasal düzenleme girişimleri, Türkiye’nin en hoşgörülü kenti bilinen İzmir’de ciddi tepki gördü. Facebook üzerinden örgütlenen İzmirliler, Gündoğdu Meydanı’nda, aşırı soğuğa rağmen toplanarak ”AKP’ye İçiyoruz!” sloganıyla hükümeti protesto etti, 10’uncu Yıl Marşı söyledi.

Destek istediler
TBMM gündemindeki Torba Yasa tasarısına karşı Ankara’ya yürüyüş kararı alan DİSK, KESK, TMMOB, halktan destek istedi. Kemeraltı girişinde toplanan sendika temsilcileri, AK Parti Hükümeti’nin, emekçi ve yoksul halkın üzerine Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırısını gerçekleştirdiğini savundular.

İzmir’e haksızlık taraftarı kızdırdı
TÜRK Telekom Arena’nın açılışındaki ıslıklı protesto, İzmirli taraftarlara örnek oldu. Altay, Göztepe, Karşıyaka ve Bucasporlular başta olmak üzere yüzlerce taraftar Kıbrış Şehitleri Caddesi’nde meşale ve sloganlarla yürüdüler. Taraftarlar, 4 büyük takımın tek stada mahkum edilmesi gibi uygulamaların hükümetin İzmir’i cezalandırması olduğunu vurguladılar.

Hekimler de ayaklandı
ÜNİVERSİTE hastanelerinde katkı payı uygulamasının yerine getirilen performans sistemini protesto eden öğretim üyeleri, yeni sistemin 5-6 dakikayla sınırlı muayeneler, kısa sürede çok sayıda ameliyat ve iyi hekimlikten taviz anlamına geleceğini savundular. Öğretim üyeleri sistemin üniversitelerde tıp eğitimine de büyük zarar vereceğini hatırlattılar.

Yazarlar