Ege "Sokakta umut ve heyecan var"

"Sokakta umut ve heyecan var"

05.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Sokakta umut ve heyecan var

İzmir’in en büyük sorununun trafik ve altyapı olduğunu belirten CHP Büyükşehir adayı Tunç Soyer, “Sahada olağanüstü bir iklim var, bu beni coşturuyor ve sürekli vatandaşla bir arada olmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Soru cevap şeklinde gerçekleşen programda yerel seçimlere yönelik önemli açıklamalarda bulunan Soyer’in konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

Müdahale edilecek

“Ulaşım ve trafik en büyük sorun, altyapı ve atık konuları da acil müdahale edeceğimiz sorunlar olacak. Üç noktada katı atık bertaraf tesisi yapılması gerektiği sonucuna vardık. Üç ayrı tesisi olacak ve enerji üretecekler. Nerede yapacağımız henüz netleşmedi. Tesilerin yapılacağı bölgenin halkına neyin nasıl olacağını anlatacağız ki tepkilerle karşılaşmayalım. Toplu ulaşımda ise 90 dakika devam edecek. İndirim sabah 06.00-07.00, akşam 19.00-20.00 arası olacak. Teleferiği toplu taşımada belli noktalarda kullanacağız. Tramvayda iyileştirme yapacağız. Saat Kulesi’nden başlayarak Agora’nın yanından Kadifekale’ye çıkacak bir aks var. Bunun turizme dönüşmesi lazım. Halk Süt, Halk Et, Halk Gıda, Halk Ekmek hatta Halk Balık uygulamalarını başlatacağız. Üreticiden alıp tüketiciye ulaştıracağız.

Haberin Devamı

Fuar 12 aya yayılmalı

İzmir fuarının 12 ay çalışması, bir gününün boş geçmemesi lazım. Yanına bir kongre merkezi yapacağız. ‘Gerekirse özelleştirmek ve profesyonel hizmet almak lazım’ dedim. Birilerini üzmeyeceğiz diye koskoca İzmir’e haksızlık edemeyiz.

Seçim stratejisi

Sahada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yan yana gelmememizin nedeni seçim stratejisi. Beraber de gideceğiz ama kampanya sırasında yolarımızı ayırmamız daha pozitif etki edecek diye düşündük. Bir sıkıntı yok? Birbirimizi iyi anlıyoruz.”

Rakamlara takılmıyorum

Oylarda kayıp yaşayacağımızı düşünmüyorum. Çok daha fazla sokakta ve meydanlarda olmaya gayret ediyorum. Rakamlarla hiç ilgilenmiyorum. İnsanlarda umut var, bunu görüyorum. Ama bu sandıktır sonucu kimse bilemez. Nasılsa kazanacağız diye bakmıyorum. Önceki gün Buca’nın yoksul bölgelerindeydik, AK Parti’nin çok oy aldığı yerler ama gördüğüm tablo çok şaşırtıcıydı” dedi.

KAVGA ETMEM

Merkezi hükümetle ilişkiler de nasıl bir yol izleyeceğini anlatan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, “Oturacağım koltuğun duygularıma hâkim olmamı gerektiren bir koltuk olduğunu düşünüyorum. Yutmam gereken şeyi yutacağım? İzmir’in menfaatleri önde olacak. Ben kavga etmeye gelmeyeceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Merkezden gelen pay hakkında da konuşan Soyer, “İzmir, vergilerin adil dağıtılmasını bekliyor. İzmirli bunu okuyor diye düşünüyorum. Bu şehirde aday olacaksanız bunun farkında olmanız lazım yoksa biraz misafir gibi oluyorsunuz” dedi.
İktidar partisi mensuplarının, ‘İzmir’e CEO seçiyoruz’ söylemlerini de değerlendiren Soyer, “İzmir gibi bir şehri şirket gibi yönetemezsiniz” ifadesini kullandı.