Ege Somalili gençlere, İzmir Üniversitesi sahip çıktı

Somalili gençlere, İzmir Üniversitesi sahip çıktı

16.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ülkelerinde yaşadıkları açlık, kuraklık ve terör olayları nedeniyle eğitimlerine ara veren dört öğrenciyi bağrına basan İzmir Üniversitesi, böylece, Somali’ye yardım sözünü yerine getirdi

Somalili gençlere, İzmir Üniversitesi sahip çıktı

Türkiye’nin, kuraklık, açlık ve terör olaylarının pençesinde boğuşan Somali’ye yaptığı yardımların bir yenisi de İzmir Üniversitesi’nden geldi. Hükümetin desteği ile Vakıf Üniversiteler Birliği tarafından hayata geçirilen “Somali’ye yardım ve bağış” programı çerçevesinde Türkiye’ye gelen öğrencilerden dördü, eğitim alacakları İzmir Üniversitesi’nde Rektör Prof. Kayhan Erciyeş tarafından karşılandı.

Masrafları üstlendi
Akademik dünyaya katkısı kadar topluma hizmet anlayışı ile sosyal sorumluluk projelerinde her zaman yer alacaklarını dile getiren Prof. Erciyeş, “Dünyanın geleceğini çocuklar ve gençler belirleyecek. Zor günler geçiren Somalili gençlere eğitim desteği vererek sorunların çözümüne katkıda bulunmak ve daha güzel bir dünya yaratmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Tüm eğitim masrafları İzmir Üniversitesi tarafından karşılanacak öğrenciler farklı bölümlerde eğitim alacak.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül, 72 öğrenci gönderdi
DEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Ceyhan Aldemir, Türkiye’deki işletme fakülteleri arasında yurtdışına öğrenci gönderme oranında birinci olduklarını söyledi. Amerika’dan Japonya’ya dünyada 55 üniversite ile eğitim işbirliği içinde olduklarını ve Erasmus programıyla yurtdışına geçen yıl 72 öğrenci gönderdiklerini belirten Prof. Aldemir, bu oranın fakültenin uluslararası eğitim alanında verdiği önemi gösterdiğini dile getirdi. Aldemir, Erasmus ve çift diploma imkanı sunan programlarla dünya çapında önemli üniversitelerle sağladıkları işbirliğiyle öğrencilerin yanında ve öğretim üyelerini de yurtdışında önemli deneyimler edindiğini ifade etti.
İZMİR DHA

Tarım ordusuna katıldılar
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 10 bölümden mezun ettiği 272 ziraat mühendisi ile 63 peyzaj mimarını, törenle iş hayatına uğurladı. Prof. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene öğretim üyeleri ve mezunların aileleri katıldı. Mezuniyet törenine katılan Bornova Belediye Başkanı Prof. Kamil Okyay Sındır, “Ziraat mühendislerinin her şeyden önce insana ve yaşama saygısı sınırsız olmalıdır. Vefa duygumuzu hiçbir zaman yitirmemiz gerekir. Bir insanın yaratabileceği en büyük eser, insandır” dedi; Başkan seçilmeden önce okuttuğu öğrencilerin mezuniyetinden onur duyduğunu belirtti. Rektör Yardımcısı Prof. Süer Anaç, tarım sektörünün, yabancı dil bilen, sektördeki gelişmeleri yakından takip eden, aldığı eğitimi iyi özümsemiş insanlara ihtiyacı olduğunu vurguladı.
İZMİR DHA

Kardelen, bir ödül daha aldı
İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korumasını teşvik amacıyla bu yıl 9. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”nde, İzmir’in tarihini ve tarihi yerlerini anlatan “Kardelen Tarih” dergisi ile teşvik ödülü aldı. İTK Alsancak Anaokulu da 2004 yılında Esaslı Onarım Ödülü almıştı. Proje Sorumlusu Semra Tokerler önderliğinde hayata geçen derginin Genel Yayın Yönetmenliğini İTK Basın Danışmanı Alev Balaban yürütüyor.

Hava kirliliğine resimli tepki
Bornova Belediyesi’nin Naldöken Kültür Merkezi’nde düzenlediği kurslara katılan öğrenciler, gerekli tedbirleri almadan çalışan ve hava kirliliğine neden olan sanayi tesislerine tepkilerini resimlerle anlattı. Geçen yıl hizmete açılan merkezde pek çok kurs düzenlenirken, ilk sergiyi resim kursuna katılan çocuklar açtı. Bir dönem boyunca kursa devam ederek resim tekniklerini öğrenen Naldökenli çocuklar, çoğunlukla yaşadıkları çevre sorunlarını konu edindi. Çimento fabrikaları ve taş ocaklarına yakın bölgede oturan çocukların çizdikleri resimler, duyarlılıklarının göstergesi oldu.
İZMİR Milliyet

Yazarlar