Ege Son gün sürprizi

Son gün sürprizi

21.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Son gün sürprizi

CHP, Yüksek Seçim Kurulu’na Buca Belediye Başkan adayı Suat Nezir’in yerine, Belediye Meclisi üyesi Erhan Kılıç’ın ismini verdi. İzmir’de adayların belirlenme sürecinde yaşanan tartışmalar yine alevlendi.

Haberin Devamı

İzmir’in Buca ilçesinde MYK ve Parti Meclisi kararıyla CHP Buca Belediye Başkan adayı ilan edilen Suat Nezir’in adaylığı geri çekildi.

Partide kaosa neden olan gelişmenin ardından Genel Merkez’e gidip itirazda bulunacağını belirten Nezir, “Yarıştan kesinlikle çekilmedim ve adayım. Gizli ajandamız yok, sadece Buca’ya hizmet düşüncesi var. Partime ve örgütüme güveniyorum” vurgusunu yaptı.

‘Arkadaş kulübü’

Son gün sürprizi

Olayın meclis üyelerinin belirlenmesi sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’le karşı karşıya gelmesinden kaynaklandığını öne süren Nezir, “İlçemizdeki dengeler ve başvurular üzerinden bir liste hazırlıyorduk. Yücel ve Özkan’ın arkadaş kulübü mantığıyla önerileri oldu. Ben de bu listenin seçim kazanamayacağını bildirdim. Genel Başkanımıza ‘Aday yarıştan çekildi ve kendi isteğiyle ayrıldı’ dedikten sonra hazırladıkları listeyi ve Erhan Kılıç’ı aday olarak sunmuşlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uyarıda bulundular!

Kararın ardından çok sayıda milletvekilinin, Buca’da seçimin olası kaybı durumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın da riske gireceğini dile getirdiği öğrenildi.

Nezir’in adaylığının çekilmesi CHP il ve ilçe başkanlıklarında protestolara neden oldu.

Buca ilçe başkalığına gelen aday adayları ise kendi içlerinden bir ismin önerilmesini istedi. Nezir’in destekçilerinin duruma tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşandı.

‘Listeler içimize sinmedi’

Son gün sürprizi

İzmir CHP’de belediye meclisi üyesi aday listeleri, kadınları ve gençleri memnun etmedi. Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Nurşen Balcı, bazı ilçelerde yüzde 33 cinsiyet kotasına uyulmadığı için itiraz edeceklerini söyledi. CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan da, hazırlanan meclis üyesi aday listelerinde yüzde 20 olan gençlik kotasına bazı ilçelerde uyulduğunu, bazılarında ise uyulmadığını söyledi. Gençlerin hakkını savunmak için gerekli itirazları yapacaklarını belirtti.