Ege Sponsor ortak olsun

Sponsor ortak olsun

04.08.2009 - 00:56 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de 7 sezondur temsilcisi olmayan İzmir futbolunun giderek çıkmaza sürüklendiğini dile getiren Konuşmaz “Kulüpler sorunu tek başlarına çözemiyor. Tüm kente bir veya birkaç sponsor bulup, sağlanacak kaynak paylaşılabilir” dedi

Sponsor ortak olsun

Ekonomik kriz ve artan maliyetler kulüpleri her geçen gün daha fazla kaynak bulmaya zorlarken, Altay Başkanı Niyazi Konuşmaz, İzmir kulüplerine ayrı ayrı değil ortak bir sponsor aranması gerektiğini söyledi. Süper Lig’de yedi sezondur temsilcisi bulunmayan İzmir futbolunun tüm Türkiye’de tartışılır hale geldiğini hatırlatan Konuşmaz, “Ülke çapında bir veya iki büyük firmanın desteğini alıp profesyonel liglerde mücadele eden İzmir’in altı kulübüne dağıtılabilir. Hangi kulübe ne kadar pay verileceği, İzmir Gücü Spor Vakfı öncülüğünde yapılacak zirvede belirlenebilir” dedi.

KSK ve Göztepe şanslı

Altay’ın yıllardır sponsor aradığını, ancak girişimlerin hep sonuçsuz kaldığını vurgulayan Konuşmaz, “Yaşar Holding’in KSK’ye verdiği destek, Sayın Selçuk Yaşar’ın kulüp sevgisiyle ilişkili. Altınbaş Holding’in aldığı Göztepe dışında ne Buca, ne Altınordu, ne de İzmirspor da böyle bir destek bulamadı. Kentin ileri gelenleri, milletvekilleri ve Futbol Federasyonu’na tarihinin en önemli sponsorlarını kazandıran Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’e danışarak ortak sponsorlar için çaba harcanmalı” diye konuştu.

Konuyu masaya yatıralım

Kulüplerin, İzmir’e sponsor olacak firmanın reklamını formalarında taşıyabileceğini, formanın arka yüzüne ikinci bir reklam da alınabileceğini belirten Konuşmaz şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyesi’nden alınan desteğe karşılık tüm kulüpler belediye şirketlerinin forma reklamlarını taşımıştı. Ayrıca statlardaki ve kulüp tesislerindeki reklam panoları, basın toplantı odalarındaki panoların yanı sıra çeşitli etkinliklerle verilen desteğin karşılığını verebiliriz. Kulüp yöneticileri bir araya gelip İzmir’e ortak sponsor bulunması konusunu masaya yatırmalı.”