Ege Sporda devrim yaptık

Sporda devrim yaptık

07.05.2017 - 06:01 | Son Güncellenme:

Spor yazarlarımız Bülent Buda, Fatih Tanfer, İsmail Özelçinler ve Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş, MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CENGİZ ERGÜN’Ü Milliyet Ege’de konuk etti. Göreve geldiği günden bu yana parti rozetİni çıkardığını söyleyen Cengiz Ergün, “Ben tüm Manisalıların başkanıyım” dedi

Sporda devrim yaptık

- Sadece futbolda değil, tüm spor dallarında faaliyet gösterdiklerini söyleyen Cengiz Ergün, “Görevde kaldığım sürece bu misyonumuzu devam ettireceğiz” dedi

Haberin Devamı

- Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Play Off’a kalmasının asla sürpriz olmadığını vurgulayan Ergün, “Play Off’ta başarılı olup 2.Lig’e çıkmamız da sürpriz olmayacaktır” dedi

Milliyet Ege’nin bu haftaki konuğu olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Türkiye 3.Ligi’nde mücadele eden ve Play Off’a kalan Manisa Büyükşehir Belediyespor’un, herhangi bir aksilik ve büyük sürpriz olmadığı takdirde 2.Lig’e çıkacağına inandığını söyledi. Önceki sezon lige ilk defa çıkmanın sıkıntısını yaşadıklarını ve son 3 haftada ligde kaldıklarını belirten Cengiz Ergün, bu sezona da iyi başlayamadıklarını, uzun süre ilk 5 iddiasından uzak kaldıklarını belirten Ergün, “Ligin 2. yarısının ilk 9 maçında 8 puan topladık. Herkes umudunu yitirmişti. Ancak, bu takıma inanmaları halinde Manisa BŞB’nin 2.Lig’e çıkacağına da inanmalarını istedim. Futbolcularım da inandı ve son 8 hafta 7 galibiyet alarak Play Off’a kalma başarısını gösterdik. Kısacası cezalar adeta doping oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sporda devrim yaptık

Disiplin başarıyı getirdi

Bir takımın başarıya ulaşmasında, iyi çalışmanın büyük önem taşıdığını, ancak iyi çalışmanın yanında takımdaki disiplinin de başarıda büyük bir rol oynadığını özellikle belirten Başkan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim başarılı olmamız ve Play Off’a kalmamızdaki en büyük faktör de disiplin olmuştur. Teknik Direktör Levent Devrim ve Sportif Direktör Bülent Ataman’ın yönetiminde ve denetiminde oluşturulan disiplinli çalışma, inanç, birlik ve beraberlik olgusu Play Off’a kalmamızda çok büyük faktör olmuştur. Levent Hoca, yatmasından kalkmasına her şeye yerinde müdahalelerde bulunarak takımın bugünkü durumuna gelmesini sağladı. Play Off’ta da, aynı disiplin ve çalışmayla başarıya ulaşacağımıza inanıyorum”

Altyapı çok önemli

Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak bir taraftan 2.Lig’e çıkma mücadelesi verirken, diğer yandan yönetim olarak altyapı çalışmalarına da çok büyük bir önem verdiklerini söyleyen Cengiz Ergün, “Şu anda futbol altyapısında 153 lisanslı ve 86 lisanssız olmak üzere toplam 239 sporcumuz faaliyet göstermektedir. Futbol altyapı takımlarımız A takımın profesyonel lige yükselmesi sonrasında, TFF Akademi Ligleri’ne U19, U17, U16, U15 ve U14 kategorilerinde katılmaktadır. Ayrıca, yerel lig kategorilerine U13, U12, U11 ve U10 takımları ile katılmaktadır. Bu arada, futbol altyapımız tarafından ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenlenmektedir. 2017 yılında düzenlenecek olan turnuvada yabancı takımların da katılmasının sağlanması planlanmaktadır. Futbol altyapımızda yetişen oyuncular, öncelikle Manisaspor’da ve daha sonra diğer üst düzey takımlarda forma şansı bulunmaktadır. Bugün profesyonel liglerde forma giyen Manisa Büyükşehir Belediyespor patentli bir çok oyuncu bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Voleybola da ilgi arttı

Voleybol A takımının profesyonel ligde mücadele etmesi sonrasında, Manisa gençliğinin voleybola ilgisinin arttığını belirten Cengiz Ergün, “Şu an için voleybol altyapıda 95 lisanslı sporcumuz faaliyet göstermektedir. Voleybol altyapı Genç, Yıldız, Küçük ve Mini kategorilerinde müsabakalara katılmaktayız. Yeni yapılanma içerisinde olan altyapımızda, Genç Takımımız 12 takım arasından il 3’üncüsü olmuştur. Yıldız takımımız 16 takım arasından il 4’üncüsü olmuştur. Küçük takım 10 takım arasından il 3’üncüsü olmuştur. Mini takımımız ise 12 takım arasında gruplardan çıkarak, yarı finalde elenmiştir. Bu arada düzenlenen yaz ve kış spor okullarında ortalama 200-250 sporcuya eğitim verilmektedir. Öte yandan 2004-2006 doğumlu sporcularımız, 10-16 Mayıs 2017 tarihlerinde Bulgaristan Voleybol Federasyonu’nun düzenlediği Bulgaristan Burgaz şehrindeki turnuvaya Türkiye’den sadece Galatasaray ve kulübümüz sporcuları katılacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Manisaspor’un yeri ayrıdır

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak mevcut takımlarının başarılı olması için koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten Cengiz Ergün, Manisaspor’un yerinin ise kendisinde çok farklı bir yerde olduğunu söyledi. Manisa kentine mâlolmuş ve bu kentin ismini taşıyan Manisaspor’un başarılı olmasından büyük gurur duyacağını vurgulayan Cengiz Ergün, şöyle konuştu: “Vestel’in Manisaspor’a sponsor olduğu dönemde, o günkü yönetimde yer aldım. Çok başarılı bir dönem geçirerek Süper Lig’e çıktık. Ancak ilerleyen yıllarda Vestel’in sponsorluktan ayrılmasının ardından tekrar bugünlere gelindi. O başarılı dönemde yer alan biri olarak, Manisaspor’un bugünkü durumuna üzülüyorum. Maalesef yönetim zaafları, futbolcuların maddi açıdan mağdur durumda olmaları, verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle, sadece futbolcularla değil taraftarlarla da sürekli gerginlikler yaşanıyor. Biz, Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak Manisaspor’un başarılı olması ve Süper Lig’de yer alması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Ancak, bunun için karşımızda tutarlı ve her türlü işbirliğine hazır bir yönetim olması şart”

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir Belediyespor 1994 yılında kuruldu

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un 1994 yılında, Manisa’nın büyükşehir olmasından itibaren, Manisa Büyükşehir Belediye Spor adı ile faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayan Cengiz Ergün, “Kuruluş aşamasında atıcılık ve avcılık, basketbol, güreş, hentbol, judo, masa tenisi ve voleybol branşlarında faaliyet göstermiştir. Bu branşlara, daha sonraki yıllarda Kulübümüz, 2017 itibari ile atıcılık ve avcılık, atletizm, badminton, basketbol, briç, cimnastik, dağcılık, futbol, izcilik, judo, motor sporları, okçuluk, voleybol ve yüzme olmak üzere 14 branşta faaliyetlerine devam etmektedir. Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün yaklaşık 1000’e yakın lisanslı sporcusu vardır. Spor Okulları ile beraber, yaz ve kış sezonunda bu sayı yaklaşık 3 bin sporcuya ulaşmaktadır” diye konuştu.

Futbol takımının gelişmesi

Manisa Büyükşehir Belediyespor futbol takımının 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarında Süper Amatör Lig’de mücadele ettiğini söyleyen Cengiz Ergün, şöyle konuştu: “2010-2011 sezonu sonunda takımımız Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselmiştir. 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında bu ligde mücadele eden takımımız, 2014-2015 sezonu sonunda Spor Toto 3.Lig’e yükselmiştir. 2015-2016 sezonunda 3.Lig’de mücadele eden takımımız, sezon sonunda lige tutunmuştur. Daha öncede vurguladığım gibi 2016-2017 sezonu sonunda, bugün itibari ile 2.Lig’e yükselme Play Off müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştır. Profesyonel Futbol takımımızda gerek görev alan teknik adamlara gerekse oyunculara bakıldığında, üstlenmiş olduğu misyonun çok büyük olduğu görülecektir.”

Voleybolda büyük atak

Manisa’da voleybol branşında da son dönemlerde büyük bir atılıma girdiklerini söyleyen Cengiz Ergün, Voleybol Bayan A Takımı’nın 2011-2012 sözonuna kadar Bölgesel Lig’de faaliyet gösterdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2012-2013 sezonunda eski adıyla 3.Lig’de mücadele ettik. 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında ise 3.Lig’de ter döktük. 2015 sezonu bitiminde ise takımımız şampiyon olarak 2.Lig’e yükseldi. 2015-2016 sezonu sonunda yarı final ve final oynamış, Sultanlar Ligi’nin kapısından dönmüştür. 2016-2017 sezonunda, yeni adıyla 1.Lig’de mücadele etmiş, sezon sonunda ise yarı finallere katılmıştır. Voleybol bayan takımımız, bünyesinde bulundurduğu yerli ve yabancı yıldızlar ve elde ettiği başarılar ile Manisa’da voleybol kültürü oluşmasına çok büyük katkıda bulunmuştur. Takımımızın tüm iç saha maçları, tamamen dolu tribünler önünde oynanmaktadır. Ayrıca, Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından bu sene ilk kez düzenlenen Plaj Voleybol Ligi’nde sporcularımız kulübümüz adına mücadele etmektedir”

Tesislerimiz gururumuz

Sadece sportif anlamda yarışmadıklarına tesis ve tesisleşme açısından da Manisa’ya ivme kazandırmayı ön planda tuttuklarını vurgulayan Başkan Cengiz Ergün, “Muhteşem tesislere ve çim sahalara sahibiz. Bu konuda hiç bir şeyimiz eksik değil. Öte yandan Manisamız’ın önemli tesislerinden Halil Onultmak tesislerinin yenilenmesine başlandı. Tevfik Bal Spor Tesisi ise yeniden yapılacak. Tarık Almış Spor Tesisimiz’in hemen yanına, uluslararası normlara sahip spor salonu ve yüzme havuzu için düğmeye basılmıştır. Bu arada Fikri Bayrıl, Mümin Özkasap, Necmi Temizel ve Hüsnü Çelik tesislerimizin de en iyi şekilde hizmet verdiklerini söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Sporda devrim yaptık

Badminton’da 6. şampiyonluk

Türkiye Badminton Şampiyonası 51 ilden 450 sporcunun katılımıyla Manisa’da gerçekleştirildi. Turnuvada mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor’dan 6 sporcu çift erkekler, tek kızlar ve erkek-kız (mix) kategorilerinde Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Tek kızlarda Türkiye Şampiyonu olan sporcularımızdan Keziban Özcan Badminton Milli Takımı’na seçildi. Türkiye Badminton Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü 6. Türkiye Badminton Şampiyonası Manisa’da yapıldı. Turnuvaya 51 ilden 450 sporcu katıldı. Müsabaka sonuçlarında Manisa toplamda 760 puan alarak Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Manisalı sporcular 6 yıldır şampiyonluğu kimseye kaptırmadı.

Sporda devrim yaptık

Gururumuz Ayşe Begüm Onbaşı

Cimnastik branşında da büyük başarılar elde ettiklerini vurgulayan Cengiz Ergün, bu branşta 15 erkek 13 kız olmak üzere toplam 28 sporcu ile faaliyet gösterilmektedir. Kulübümüz 9-11 yaş/12-14 yaş ve 15-17 yaş kategorilerinin yarıştığı CİMNASTLİG müsabakalarına katılmaktadır. Ayrıca, katılınan ulusal ve uluslararası müsabakalarda üst düzey başarılar elde edilmektedir. Sporcularımızdan Ayşe Begüm Onbaşı, Güney Kore’de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda 15-17 yaş grubunda Dünya Şampiyonu olarak altın madalya kazanmıştır. Yine Bulgaristan’da yapılan Plovdiv Cup 2016’da 15-17 yaş tek bayanlar kategorisinde altın madalya kazanmıştır. Son olarak İspanya’nın Guadalajara kentinde Nisan 2017’de düzenlenen Cimnastik ve Aerobik Şampiyonası’nda tüm dallarda zirvede yer alarak önemli bir zafere daha imza attı. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un sporcuları olan Ayşe Begüm Onbaşı, Mehmet Ercoş ve Deniz Şahin’den oluşan trio milli takımımız da, Güney Kore’de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda 15-17 yaş grubunda Dünya 2. ve Plovdiv Cup 2016’da birinci olarak tüm Türkiye’nin gönlünü fethetmişlerdir.