Ege Sporun başkenti olacağız

Sporun başkenti olacağız

22.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Sporun başkenti olacağız

Sporun başkenti olacağız

Haberin Devamı

Milliyet Ege Spor, yaptığı röportajlarla sizinle birlikte oluyor. Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş ile usta kalemimiz fatih tanfer “çift vuruş” köşemizde, siyasetten futbola sporun nabzını tutuyor.

Karşıyaka'da yapımı yılan hikâyesine dönen stat sorunundan başlayıp tüm spor dallarında devrim yapacaklarını belirten Tugay, ‘Basketbolda markayız. Futbolda da el birliğiyle ayağa kalkacağız” dedi.

Karşıyaka’nın CHP Belediye başkan adayı Cemil Tugay, Milliyet Ege Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş ve usta kalemimiz Fatih Tanfer’in sorularını yanıtladı. Sandıktan birinci çıktıkları takdirde önceliklerinin Karşıyaka Spor Kulübü’nü eski günlerine döndürmek olacağını belirten Cemil Tugay, “Bu semtin ve İzmir’in en büyük değerlerinden biri olan Karşıyaka Spor Kulübü’nü 5 yıl içinde Süper Lig’e taşıyacağız. Bu bir vaat değil. Karşıyaka Spor Kulübü şu an bulunduğu konumu hiç hak etmiyor. İçimiz acıyor. Çok kısa bir sürede halkın her kesimini sporla buluşturacağız” dedi.

Haberin Devamı

Başkan adayı olarak sporla aranız nasıl?

Eskiden sporla amatör düzeyde ilgilendim. Boks, futbol ve basketbolla uğraştım. 1987 ve 1988 yılları arasında 2 sene spor hekimliği yaptım. Hepsinden öte iyi bir seyirciyim. En önemlisi de büyük bir Karşıyaka taraftarıyım.

Karşıyaka’nın spordaki eksiklikleri nelerdir?

Karşıyaka’da biraz motivasyon eksikliği ve biraz da maddi sorunlar söz konusu. Bu noktaya gelindi bir kere. Karşıyaka büyük bir camia. Bu dönemde birlik olup sorunları aşarak, bu camia ile birlikte ayağa kalkacağımıza eminim. Bana sürekli uyarılar geliyor ‘kulübe bulaşma’ diye. Benim, takımı 5 yıl içerisinde Süper Lig’e çıkarmak gibi bir hayalim var. Benim böyle bir bütçem ve gücüm tabi ki yok. Benim bu söylemimdeki alt plan birlik olmak. Beni bu konuda uyarıyorlar ama ben ne yaptığımı biliyorum. Mevcut kulüp yönetimini beğeniyorum. Doğru işler yapıyorlar.

Sporun başkenti olacağız

Karşıyaka Stadı ile ilgili nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Karşıyaka Stadyumu'nun Yalı'ya yapılması için elimden gelen desteği vereceğim. Ben her zaman stadyumun buraya yapılması gerektiğini savundum. Bunu bugün aday olduğum için söylemiyorum, daha önce de böyle düşünüyordum. Bu stat yapılsın, daha sonra daha büyük bir stadyum da yapılabilir. Bu stadyumu da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte biz yapacağız. Ayrıca Karşıyaka'ya 10 bin kişilik kapalı spor salonu yapma hedefimiz var. Karşıyaka, basketbolun başkenti. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve yönetimiyle çok iyi ilişkilerimiz var. İyi ilişkilerle ve diyalogla camiayı bir araya getireceğiz. Karşıyaka'daki amatör futbol kulüpleriyle KSK arasında sporcu alışverişini sağlayacağız, altyapıya destek vereceğiz.

Haberin Devamı

Spor hekimliği de yaptığınızı söylediniz. Bülent Zeren ve onun spor anlayışı ile ilgili düşünceleriniz neler? Sporcu adına sağlığın önemine inanıyor musunuz? Bu alanda çalışmalarınız olacak mı?

Bülent Zeren, Karşıyaka ile hep iç içe olmuş bir isimdir. Yaşamı boyunca kulübe hizmet etmeye çalışmıştır. Spor hekimi olarak bence çok başarılı ve doğru işler yapmıştır. Sadece Karşıyaka’dan değil, Türkiye’den de, hatta dünya genelinden hastaları olan bir insandı. Tesadüfen tanıştığım ve ne kadar özel bir insan olduğunu öğrendikten sonra diyaloğumu arttırdığım bir insandır. Yapıcı bir tarzı vardır. Karşıyaka’nın sorunlarını ciddiye alırdı. Onun sporcu sağlığı ile ilgili bir ekolü var. Birikimli bir insandı. Sıradan bir spor hekimi değil, rehabilitasyonu çok iyi şekilde kullanan, kendi özel fizyoterapistleri ile sporcu sağlığına eğilim gösteren bir hekimdi. Bu ekolü de bizim bir şekilde devam ettirmemiz gerekiyor. Pek çok insanı ameliyattan döndürmüş bir isimdir. Bu anlayışla devam edecek bir sporcu sağlığı merkezini ben adaylığımın ilk gününden beri düşünüyorum. Kendi sağlığında bunu kendisine ilettim. Bu merkezi onun adı altında açıp onu onore etmek isterdik. Yaşıyorken bunu görsün çok istemiştim. Ne yazık ki vakti yetmedi. Görmesini çok isteyeceğim bir proje olurdu.

Haberin Devamı

Genel anlamda spor okulları ile ilgili Karşıyaka Belediyesi sizinle neler yapacak?

Belediyespor’u futbol ve basketbolda geriye çekmeyi düşünüyorum. Diğer branşlarda ise halkın spor yapmasını teşvik etmeye itecek yöntemler ileri sürmeyi düşünüyorum. Yeni spor alanları yaratmak için çalışmalar yürüteceğiz. İnsanlar spor yapsın diye tahsis edilen alanlardaki spor aletlerinin ve ortamın, insanları spora çekeceğine inanmıyorum. Bu alanların geliştirilmesine önem vereceğiz. Sahilde belli alanlarda toplu şekilde spor eğitimleri yapılabilir. Sahilimiz bir cennet. Biz bu cenneti elimizden geldiğince canlandıracağız.

Haberin Devamı

Sporun başkenti olacağız

Karşıyaka taraftarının “Kulüple oy için ilgileniyor” söylemini nasıl karşılıyorsunuz?

Öncelikle “Belediyespor’un sizin önünüze geçen her faaliyette önünüzden çekeceğim” dedim. “Altyapı taramalarını ve gelişiminiz için elimizden geleni yapalım” dedim. “Kulübün geleceğini hazırlayalım” dedim. Ben sporun siyasete alet edilmesine karşıyım. Spor ile siyaseti karıştırmamak adına adımlar atıyorum. Bunun dışında yapılan her paylaşım, söylenen her söz benim dışımda yapılmıştır. Ben kulüp ile olan bağımı olabildiğince reklamdan uzak tutuyorum. Taraftarların temsilcileriyle konuştuğumuz zaman bize nasıl yardımcı olmaları gerektiklerini sordular. Biz ise onlara sadece kulübe sahip çıkmaları gerektiğini söyledik. Bütün samimiyetimiz ile kulübün yanındayız. İnsanların seçim dönemlerinden böylesine şüphe etmeleri doğal. Eğer başa gelirsek yaptıklarımızla anılmak istiyoruz. Ben Karşıyakalıyım. Kulübün kendi dinamikleri ve yönetimi var. Ben sadece “Bu kulübe nasıl yararlı olurum?” diye düşünüyorum. Ben bu camianın taraftarının kendi stadında maçlarını izlemesini isterim. Bu takımın daha iyi yerlerde olmasını isterim. Kulübün maddi giderlerini belediyenin imkânları ile hafifletmek istiyorum. Karşıyaka Kulübü bu şehrin en büyük değeridir. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu kulüp için elimizden geleni yapacağız. Bu sözlerimiz havada kalmayacak.

Karşıyaka Spor Kulübü ile güçbirliği yapacağız...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç Soyer ile birlikte Karşıyaka Spor Kulübü’nü ziyarete gittiklerini belirten Tugay, “Tunç Başkan da bizimle aynı fikirde. Karşıyaka’nın kentin sembol kurumlarından biri olduğunu düşünüyor” dedi. Kulübün yeni yönetimiyle birlikte çok sağlam bir zemin üzerinde ilerlediğini ve emeklerinin karşılığını alacaklarına inandıklarını kaydeden Tugay, “Kulübün ve Karşıyaka sevdalılarının her zaman destekçisi olacağız, el ele vereceğiz. Seçimden sonra üzerimize ne düşüyorsa güç birliğiyle yapacağız” diye konuştu.

Sporun başkenti olacağız