Ege Srebrenica unutulmadı!

Srebrenica unutulmadı!

13.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Srebrenica unutulmadı

Binlerce Boşnak’ın katledildiği Srebrenica Katliamı’nda yaşamını yitirenler, Konak ve Buca’da düzenlenen törenlerle anıldı. Hep bir ağızdan “Soykırımı unutmadık, unutturmayacağız” denildi.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi ile Konak Kent Konseyi, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir tören düzenleyerek, Srebrenica Katliamı’nın kurbanlarını andı. Avrupa’da 2. Dünya Savaşı’nın ardından yaşanan, en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen soykırımın 24. yılı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Başkan Abdül Batur, “Hiçbir insanlık suçunun sayılarla ifade edilmesini uygun olmadığını düşünüyorum. Hiçbir sayı o acıyı ve büyüklüğünü ifade edemez. Toprakları nice medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehirden, Konak’tan bakarak, tüm dünya için, barış ve huzur için halen bir umut olduğuna inanıyorum. Özgürlüğün, barışın, kardeşliğin hâkim olacağı, daha yaşanılır bir dünya diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Gündoğdu Meydanı’na yürüyen katılımcılar, kurbanların anısına denize karanfil bıraktı.

Haberin Devamı

8 bin 372 can

Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde Sırplar tarafından çocuk, genç, kadın, erkek demeden 8 bin 372 Boşnak vatandaşının Avrupa’nın ortasında katledildiği Srebrenica Soykırımı, 24. yılında Buca’da da anıldı. Buca Adatepe Mahallesi’nde bulunan Srebrenica Anıtı’nda tören düzenlendi. Katliamla ilgili şiirler okundu, Elif Ilgın Ergani tarafından ‘Yavrum’ adlı tiyatral etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikler izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Programda konuşan Başkan Erhan Kılıç, “Uluslararası hukukun soykırım olarak kabul ettiği bu acı olayda, adalet yerini buldu mu? Cevabı elbette hayır. Uzun yıllar geçse de soykırımı unutturmayacağız” diye konuştu.

UTANÇ VESİKASI

AK Parti Kadın Kolları üyeleri, Srebrenica katliamının 24’üncü yıl dönümünde 81 ilde aynı anda açıklama yaptı. İzmir İl Kadın Kolları üyeleri de, Bayraklı’da bulunan parti binasında yaptıkları açıklamayla katliamı kınadı. Olayı bir kez daha kınayan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, “1995 yılı Temmuz ayında Bosna toprakları insanlığın utanç vesikası olan Srebrenica Soykırımı’na şahit olmuştur. Srebrenica olayları insanlığın utanç vesikası. Bunun unutulmaması gerekiyor. Bugüne kadar toplumları birbirine düşüren ırkçı, İslamofobik, etnik nefreti körükleyen ideolojilerden insanlık adına hiçbir kazanım elde edilmemiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları üyeleri de, Bayraklı’da bulunan parti binasında basın koplantısı düzenledi. Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, “Srebrenica olaylarını unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu.