Ege Sümerolog İlmiye Çığ öğrencilerle buluştu

Sümerolog İlmiye Çığ öğrencilerle buluştu

02.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi ve Fen Lisesi’nin Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği etkinliğe konuk olan Muazzez İlmiye Çığ, öğrencilere Türk tarihinin Sümer’deki kökenine dair kanıtlar sundu.

Sümerolog İlmiye Çığ öğrencilerle buluştu

Tevfik Fikret Lisesi öğrencileriyle Sümeroloji, Hititoloji konusunda söyleşen Çığ, Sümer’deki, “Madem biliyorsun, o halde öğret” yaklaşımını benimsediğini söyledi. Dünyanın en önemli Sümerologlarından biri olan, 13 kitap ve birçok bilimsel makale yazan Muazzez İlmiye Çığ, tarih bilincine sahip kuşaklar yetiştirmenin önemini vurguladı.

Cihat Kora’da, bahar şenlikle karşılanacak

Bu yıl ilki düzenlenen Cihat Kora Anadolu Lisesi Kültür ve Spor Şenlikleri, 3-6 Mayıs tarihleri arasında renkli etkinliklerle yapılacak. Dans gösterileri, resim ve fotoğraf sergileri, ödüllü yarışmalar, tiyatro ve konserlerle 4 gün sürecek şenlikler, Şair Veysel Çolak’ın söyleşisiyle başlayacak ve son gün, ünlü DJ Ece Toprak’ın performansıyla sona erecek. Liseli gençlerin birbirleriyle sosyal ve kültürel yönden kaynaşmalarını sağlamanın yanı sıra İzmir içinde kurulu üniversiteler kendilerini tanıtma fırsatı bulacak.

Kariyer Ekspresi bugün Dokuz Eylül’e geliyor

Kariyer.net sponsorluğunda gerçekleşen 5. En Aktif Kulüp Yarışması kapsamında bu yıl 18 üniversitede gençlerle bulaşacak olan Kariyer Ekspresi, farklı, eğlenceli ve dopdolu kariyer aktivitelerine imza atıyor. Kariyer Ekspresi, bugün, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde gençlerle buluşuyor. Tınaztepe Kampusü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’ndaki buluşmada ücretsiz eğitim ve seminerler gerçekleştirilecek.