Ege Süper babalar

Süper babalar

15.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Süper babalar

AKUT kahramanı babalar, acil durumlarda kıyafetlerini giyip çalışmalara katılıyor, bir yandan da küçük çocuklarına yardımseverliği aşılıyor. Farkındalıkla büyüyen minikler, babalarının izinden gidiyor

Haberin Devamı

ARAMA Kurtarma Derneği’nin (AKUT) İzmir ekibinde çeşitli görevlerde gönüllü olarak çalışan babalar, aileleriyle geçirdikleri zamanlardan kısarak operasyonlarda arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Operasyon ve tatbikatlarda, acil durumlarda AKUT kıyafetlerini giyip çalışmalara katılan fedakar babalar, bir yandan da küçük çocukları büyürken onlara yardımseverliği aşılıyor. Küçük yaştan arama kurtarma çalışmalarına aşina olan minikler, babalarının izinden gidiyor. Kimi babasının acil durum aramalarını yanıtladığını görüp onu taklit ederken, kimi de kırmızı AKUT tişörtü giydiğinde babasının bir süper kahramana dönüştüğünü düşünüyor.

Geleceğin gönüllüleri

Bazı zamanlarda çocukları hastayken onları bırakıp operasyonlara gitmek zorunda kaldıklarını anlatan babalar, her şeye rağmen bir canı kurtarmak için gönüllü olarak görev yapmanın mutluluğunun tarif edilemez olduğunu söylüyor. Özel bir şirkette yönetici olarak çalışan, 2.5 yaşındaki Hira’nın babası Murat Mete (40), “2.5 yıldır AKUT’ta arşiv birim sorumlusu olarak görev yapıyorum. Bir deprem seminerinde AKUT gönüllüsü olmaya karar verdim. Hira, ilerleyen yıllarda küçük bir AKUT gönüllüsü olacak” dedi.

Haberin Devamı

Örnek alıyorlar

Kaynak yaratma birim sorumlusu olarak görev alan ve aynı zamanda 5 yaşındaki Elif’in babası olan Ali Ozan Balcı da (40), “Kızım AKUT operasyonlarına gideceğim zaman ‘Nereye gidiyorsun?’ diye soruyor, ‘Kedi kurtarmaya, bir can kurtarmaya gidiyoruz’ yanıtını aldığında seviniyor, hoşuna gidiyor. Şuan yaşı ufak ama ona gönüllülüğü aşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu. AKUT İzmir Ekibi operasyonel birim sorumlusu Murat Aras (40) da, 5 yaşındaki oğlu Deniz’in kendisini örnek aldığını belirtti.