Ege Suriye’den 5 bin dönüm jesti

Suriye’den 5 bin dönüm jesti

18.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) ticari ve ekonomik işbirliği imkanlarının artırılması amacıyla Suriye’ye düzenlediği iş ve inceleme gezisi devam ediyor.

Suriye’den 5 bin dönüm jesti

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar başkanlığındaki heyet, Humus Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ticaret Odası Başkanı Adel Tayara, Humus’un Suriye’nin üçüncü büyük kenti olduğunu, sanayide gelişme gösterdiğini söyledi.

“Ücretsiz verilebilir”
İki ülke arasındaki siyasi ilginin ticari ilişkilere de yansımasını arzu ettiklerini belirten Tayara, “Her zaman anlaşmak ve sizlere yatırımlarınızda yardımcı olmak istiyoruz” dedi. Adel Tayara, Türkiye’yle Suriye arasındaki ekonomik ve ticari iş hacmini en yüksek seviyeye çıkarmak için bir fuar düzenlemeyi planladıklarını, bunun hazırlıklarına iki ay içerisinde başlayacaklarını kaydetti. Sanayi Odası Başkanı Labib Al-Akhvan da Hasyaa sanayi merkezinde Türk yatırımcılar için uygun yatırım imkanları olduğunu, bu bölgede 5 milyon metrekarelik alanın (5 bin dönüm) yatırım düşünen Türk işadamlarına ücretsiz verilebileceğini ifade etti. Al-Akhvan, “İki ülke işadamları, yapılacak ikili görüşmelerle güzel ortaklıklara imza atabilirler” dedi.
Labib Al-Akhvan, Humus ve Halep’te mücevherat sektörünün oldukça geliştiğini, Türk ve Suriyeli işadamlarının bu alanda ve rüzgar enerjisi konusunda birlikte çalışabileceğini bildirdi, Humus’ta beş yıldızlı bir otel inşa edildiğini, bunun mobilya sektörü için iş imkanları yaratabileceğini dile getirdi.
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da geçen yıl iki ülke arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 1.8 milyar milyon dolar olduğunu hatırlattı, bu rakamı 2012’ye kadar 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Konuşmaların ardından iki oda arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Yazarlar