Ege Susam: AKP’nin görevden uzaklaşma sürecindeyiz

Susam: AKP’nin görevden uzaklaşma sürecindeyiz

11.08.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Susam, partisinin Manisa Soma İlçe Kongresi’ne katıldı.

Susam: AKP’nin görevden uzaklaşma sürecindeyiz

Yerel seçimlerde alınan sonuçların, iktidarın görev başından uzaklaşma sürecinin başlangıcı olduğunu savunan Susam, yüzde 47 gibi önemli bir halk desteği alarak Meclis’te büyük çoğunluğa sahip olan AKP’nin, geçen 2 yıllık süreyi iyi değerlendiremediğini ileri sürdü.
Susam, “Vatandaş, iktidarından memnun olmadığını, oylarını 9 puan düşürerek gösterdi. AKP iktidarı boyunca köylüde, işçide, memurda, esnafta, sanayicide ve emeklide yaşam şartları iyileşmedi” dedi. Gerçekçi olmayan hedeflerle hazırlanan bütçenin sürekli açık verdiğini de belirten Susam, “İktidarı devraldıklarında 200 milyar dolar olan borç, 450 milyar dolara çıkmış durumda. Buna karşılık ne yeni fabrika, ne tesis, ne yeni iş alanı açılmadı” diye konuştu. Kongrede Abdullah Saka başkanlığındaki mevcut ilçe yönetimi delegelerden güvenoyu aldı. 151 delegeden 55’inin oyunu alan Ahmet Orhan, Saka’yı kutlayarak birlik mesajı verdi.