Ege T.Linyit Akhisar’ın ilacı oldu

T.Linyit Akhisar’ın ilacı oldu

11.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçen yıl Linyit’ten bir puan alıp ligde kaldı; bu yıl Linyit’in Kasımpaşa’yı yenmesiyle zirveye çıktı

T.Linyit Akhisar’ın ilacı oldu

Bank Asya 1. Ligi’nde ikinci sezonunu geçiren Akhisar Belediyespor, adeta “kan davalı” olduğu Tavşanlı Linyitspor sayesinde geçtiğimiz sezon kümede kalmayı başarırken, bu sezon da yine Kütahya temsilcisinin katkısıyla Süper Lig’in kapısına dayandı. İki kulübün arası, geçen sezon ilk yarıda Akhisar’da oynanan maçta açıldı. Akhisarlı taraftarlar, tribüne getirdikleri canlı bir tavşanı sahaya düşürüp yaralanmasına yol açarken, bu eylem iki kulüp arasında “husumete” neden oldu.

Haberin Devamı

Kasımpaşa’yı yendi

Bu gerginliğin gölgesinde sezonun son haftasında Kütahya’da oynanan ve kıran kırana geçen maç 3-3 biterken, alınan 1’er puan düşme kabusu gören Akigo’nun ligde kalmasını, T.Linyit’in ise Play-Off oynamasını sağladı. İki takımın yolu bu sezon da kesişti. 29-31. haftalar arasında 7 puan kaybeden Akhisar, Denizli’den sonra KSK’yi yenerek umut tazeledi. En büyük desteği yine Tavşanlı’dan gördü. Geçen hafta ilk ikinin en büyük adaylarından Kasımpaşa’yı deplasmanda 1-0 yenen Linyit, Akigo’nun Süper Lig yolunu açtı. n İZMİR DHA


“Süper Lig’e yükseleceğiz”

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Çaykur Rizespor maçını kazanarak Süper Lig’e çıkmayı istediklerini belirterek, ”Ama bu maçta olur, olmaz. Olmazsa, Play Off’ta yine şansımız var. Mutlaka Süper biletini alacağız” dedi. Rizespor’un iyi bir kadroya sahip olduğunu, zorlu bir karşılaşmaya çıkacaklarını dile getiren Hamzaoğlu, ”Güzel bir maç olacak” dedi.


EDİTÖRÜN YORUMU

Bir zamanlar İzmirspor, “futbolcu fabrikası” diye anılırdı.
Altay’dan da çok yıldız çıktı.
Diğer kulüplerden çıkanlar parmakla sayılacak az...
Göztepe’de geçen yıl sadece bir futbolcu vardı sarı kırmızılı kulübün altyapısında yetişen... Halil geldi, iki oldu.
Karşıyaka, Altınordu, futbolumuza yetenekli oyuncu kazandırmayı çoktan unuttu.
Bir Bucaspor var ki, altyapıda imparator...
Yaşanan onca ekonomik ve yönetimsel soruna rağmen o gençleri yetiştirip vitrine çıkardı ya, helal olsun.
Bucaspor, 12 genç oyuncuyu birden profesyonel yaptı.
12 genç aslan... 12 altın çocuk...
Muhteşem bir rakam...
Bu oyunculardan 5-6’sının Kasımpaşa maçında oynaması bekleniyor.
O çocuklara babalık yapan Seyit Mehmet Özkan’a, yetenekleri ortaya çıkarıp A Takıma kazandıran antrenörlere ne kadar teşekkür etsek azdır.
Çocuklara güvenip A Takım’da forma veren, alttan yetişenleri cesaretlendiren Sait Karafırtınalar’ı ne kadar kutlasak azdır.
Muhittin Akbel