Ege Talihsizlik onun peşini bırakmadı

Talihsizlik onun peşini bırakmadı

26.06.2010 - 00:20 | Son Güncellenme:

Yapay kalp cihazıyla yaşayan Mahmet Ali’ye nakil yapıldı. Ancak bu kez böbrekleri iflas edince yorgun bedeni dayanamadı. Ölümüyle yasa boğdu

Talihsizlik onun peşini bırakmadı

Organ naklinin sadece Türkiye’de değil, dünyada önemli merkezlerinden Ege Üniversitesi Hastanesi’ne bu kez yas hakim. Nedeni ise 10 yaşındaki Mehmet Ali Yeşiltepe’nin ölümü... Urfalı Mehmet Ali, uzun süredir burada tedavi görüyordu. Kalbi iflas etmişti. Ona uygun organ bulununcaya kadar hayatta kalması için bir yıl önce yapay kalp takılmıştı. Bu cihazla yaşamını sürdürüyor, bir yandan da organ nakli olup iyileşeceği gün için sabırsızlanıyordu.

Evine dönmek istiyordu
Beklediği haber 2 Haziran’da geldi. Bağışlanan kalp başarılı bir operasyonla takıldı. Daha önceki pek çok nakilde olduğu gibi onun da sağlıklı olarak ayağa kalkması ümit ediliyordu. Ancak talihsizlikler peşini bırakmadı. Ameliyatın hemen ardından böbrek yetmezliği başlayınca yorgun bedeni yenik düştü. Mehmet Ali’nin ölümü hastanede herkese büyük üzüntü yaşattı. Ailesi ve aylardır birlikte tedavi gördüğü arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Yazarlar