Ege Tankın mazgalları Aydın’dan

Tankın mazgalları Aydın’dan

08.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Tankın mazgalları Aydın’dan

Türkiye’nin milli ana muharebe tankı Altay’da yer alacak mazgalları, Aydınlı demirci ustası Musa Siner üretiyor. Bu projede yer aldığı için gurur duyduğunu belirten Siner, “Bir mazgalın yapımı, yaklaşık 45 dakikamı alıyor” dedi.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) milli ana muharebe tankı Altay’da yer alacak mazgallar, Aydınlı demirci ustası Musa Siner (38) tarafından üretiliyor. Teklifin kendisine geldiğinde gururlandığını söyleyen Siner, “48 adet sipariş için bizden istenilen fiyat teklifini sunmamızın ardından gereken onay geldi ve sözleşmemizi imzaladık. Mazgal üretimi için ızgaralara ait imalat dokümanı ve 3D çizimlerin bana iletilmesinin ardından 1 Temmuz günü hemen çalışmalara başladık. Son sistem sulu kesim makinelerimizle gerçekleştirdiğimiz imalatla mazgal üretimini gerçekleştiriyoruz. Üretim safhasında montajı, gazaltı kaynakla son teknolojik imkanlardan faydalanarak yapıyoruz” dedi.

Tankın mazgalları Aydın’dan

Ağırlığı 17 kilo geliyor

Haberin Devamı

Siner, “Bizim burada ürettiğimiz mazgallar, Altay tankının üzerine ve yanlarındaki gözetleme noktalarına monte edilecek. Ayrıca köşebent ve çerçevelerin yanı sıra atış sırasında, kullanılan lazer gibi koruma sistemleri için de bu mazgallar bir nevi koruyucu ekipman niteliği taşıyor” şeklinde konuştu.

Mazgal demirlerinin üretiminin sonuna gelindiğine değinen Siner, “Ürettiğimiz ham haldeki mazgallar, ana fabrikada boyama işleminden geçirilecek. Bu mazgallar, roket ve bombadan da koruma amaçlı bir özelliğe sahip. 5 ayrı ölçüde gerçekleştirdiğimiz mazgal üretiminde, bu nedenle gayet titiz davranıyoruz. Bir mazgalın üretimi, yaklaşık 45 dakikamızı alıyor. Ürettiğimiz bir mazgalın ağırlığı ortalama 17 kilogramdır. 48 adet mazgal için yaklaşık 1 ton 300 kilogram demir kullanacağız. Yaptığım işin Altay Milli tankımızın olduğunu öğrenince bundan dolayı gurur ve onur duydum” dedi.