Ege TARİHE geçecek

TARİHE geçecek

16.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Göztepe’de, Çetin Güler’den 23 yıl sonra başladığı sezonu bitiren ilk teknik adam olmaya hazırlanan Özcan Kızıltan, lig boyunca dümende kalıp şampiyonluğa ulaşan ilk isim olarak da tarihe geçmek istiyor...

TARİHE geçecek

İkinci Lig Beyaz Grup’ta Lider Göztepe şampiyonluk ipini göğüslemek için sabırsızlanırken, Teknik Direktör Özcan Kızıltan da sarı kırmızılı kulübün tarihine ismini altın harflerle yazdırmaya hazırlanıyor. 1987-88’de sezona Çetin Güler’le başlayıp aynı isimle ligi tamamladıktan sonra 23 yıldır hiçbir sezonu aynı teknik adamla bitiremeyen, onlarca ismi öğüten Göz Göz’de Özcan Kızıltan bu utanca nokta koymaya hazırlanıyor. Kızıltan şampiyonluk ipinin göğüslenmesi halinde, Göztepe tarihinde bütün sezon dümende kalıp ligde mutlu sona ulaşan ilk teknik adam olarak da tarihe geçecek.

Güler’den sonra yok
Konyaspor’la 2.Lig’de şampiyonluk mücadelesine girişilen 1987-88’de Göztepe’yi çalıştıran Çetin Güler, sarı kırmızılı ekiple şampiyon olamasa da bütün sezon görev yapan son teknik adam oldu. 1959-77 yılları arasında o dönemki adı 1. Lig olan Süper Lig’de aralıksız yer alan, daha sonra 4 kez düşüp yeniden devler arenasına dönen Göz-Göz, şampiyonluklarda bile en az bir kez teknik direktör değiştirdi.

Hepsi çift dikiş
Karşıyaka’yla çekişilen 1980-81’deki şampiyonlukta Fevzi Zemzem’le yola çıkan Göztepe, Erkan Velioğlu’yla sezonu tamamladı. Süper Lig’e 17 yıl aradan sonra dönülen 1998-99’da Erdoğan Arıca ve Oktay Çevik, 2000-01’de Ali Çağlar ile Ümit Kayıhan, 2008-09’da 3. Lig’deki son şampiyonlukta ise Mustafa Fedai ve Akif Başaran vardı.

Adnan Süvari efsanesi...
Göztepe’nin efsane teknik direktörü Adnan Süvari, 1961-1971 yılları arasında sarı kırmızılı kulüpte aralıksız görev yaparak kırılması zor bir rekora imza attı. Göztepe, Adnan Süvari döneminde çeyrek final ve yarı final oynadığı UEFA Kupası’na 5, Kupa Galipleri Kupası’na 2 kez katılırken; Türkiye Kupası’nı 2, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 1 kez kazandı. Göztepe’de, Süvari’den sonra Nevzat Güzelırmak, Fatih Terim gibi birçok ünlü isim görev yaptı.