Ege TARİHE KAÇAK GEZİ

TARİHE KAÇAK GEZİ

05.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

BODRUM’daki antik Myndos harabeleri üzerinde kurulan, Gümüşlük’e sahilden 100 metre uzaklıktaki tarihi Tavşan Adası turistlerin akınına uğradı.

TARİHE KAÇAK GEZİ

DENİZDEN GİDİLİYOR
Turistler, iki yıldır kazı çalışmaları nedeniyle girişin yasak olduğu adaya, levhalara aldırmadan tel örgüleri aşıp girdi.

Haberin Devamı

EGE’NİN GÜN BATIMI
HAZİRAN’da kazı çalışmalarına yeniden başlanacak Tavşan Adası, önemli kalıntılardan biri kabul ediliyor. Turistler, antik Myndos Kenti’ni kuran Kral Mousolos’un, sevgilisi Artemisya ile Ege’nin eşsiz günbatımını seyretmek için gittiği adada, bol bol fotoğrafı çekiyor.

“Görmeden dönemezdik”
Danimarka’da bir havayolu şirketinde hostes olarak çalışan olmen Dusberg (29) “Bodrum’da en ilgi çekici yerlerden biri Tavşan Adası. Adanın ziyarete kapalı olduğunu görmemize rağmen gezmek istedik” dedi.

1. derecede SİT ALANI
Gümüşlük Belediye Başkanı DP’li Mehmet Tire de 1’inci derece arkeolojik ve doğal Sit alanı olan Tavşan Adası’ndaki kazıların bu yıl da devam edeceğini ve gün ışığına çıkarılan tarihin turistlerinde büyük ilgisini çektiğini belirterek “Gelen turistler bu güzelliği görünce adaya geçmekten kendilerini alamıyor” dedi.