Ege Tarihi cami ibadete açıldı

Tarihi cami ibadete açıldı

07.01.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sındırgı’da 2022 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlanan Yakup Bey Camisi kılınan namaz ile ibadete açıldı. Vakıflar Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen cami çevresi Balıkesir Büyükşehir ve Sındırgı Belediyesi tarafından hayırsever vatandaşlar işbirliği ile düzenlendi.

Tarihi cami ibadete açıldı

Cami karışışındaki boş alana Kur’an kursu, şadırvan, tuvalet, konferans salonu gibi alanlar yapıldı. Başkan Ekrem Yavaş, “AVM’lerde değil, camilerde cami meydanlarında toplanan nesiller şehirleri büyüterek geleceğe taşır. 220 yıl önce atalarımızın, ecdadımızın yaptığı Yakup Bey Camii, yılların verdiği o yorgunluk üzerine eklenen müştemilat ve üzerindeki o fazlalıkları bugün attı ve restorasyon yapılarak 2024 yılında açıldı” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Başkanı Yücel Yılmaz da, “Şehrimiz, kadim bir şehir olup mezarlıkları, köprüleri, camileri ve çeşmeleri ile bilinir. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün 122 tane tescilli vakıfa ait binası var ve bir o kadar da büyük şehir belediyemize ait bina bulunmaktadır. Bu binaları restore ediyor ve şehrimize sahip çıkmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.