Ege Tarihi Kayaköy suya kavuştu

Tarihi Kayaköy suya kavuştu

01.08.2018 - 23:15 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kayaköy’de uzun süredir yaşanan sıkıntıyı çözdü. Muhtar Metin Ekiz, Başkan Osman Gürün’e teşekkür etti

Tarihi Kayaköy suya kavuştu

5 bin yıllık tarihiyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Fethiye İlçesi Kayaköy Mahallesi’nin su sıkıntısını ortadan kalktı. 21 gün boyunca vardiyalı olarak 24 saat aralıksız çalışan MUSKİ ekipleri bölgedeki çalışmalarını tamamladı. Kıdrak Mevkii’nde bulunan ve Kayaköy Mahallesini besleyen kaynaklarda çalışma yapan ekipler, bölgenin ihtiyacını karşılayacak miktarda suyu sağladı. Ayrıca Kayaköy Mahallesi’ni besleyen ve Hisarönü Mahallesi’nde bulunan içme suyu deposu da tamamen yenilendi. Mahallenin kireç problemi de ortadan kaldırıldı ve sorunsuz olarak su verilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Tarihi sorumluluk

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Kayaköy gibi Muğla tarihine ışık tutan bir bölgede meydana gelen aksaklıkların önüne geçmek en büyük sorumluluklarımızdan biridir” dedi, şu ifadeleri kullandı:
“Muğlamız genelinde su sıkıntıları olan bölgelerde yatırımlar yapmaya ve bu sorunların çözüme kavuşturulması için gerekli projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kayaköy Mahallemiz özellikle bize sunduğu tarihi dokusuyla yerli ve yabancı yabancı misafirlerimizden büyük ilgi görüyor. Şehrimizin tanıtımına önemli katkı sağlayan Kayaköy’ün yol sorunundan sonra su sorunu da çözüme kavuşturduk. Önem ve aciliyet sırasına göre Muğlamız genelinde vatandaşlarımızın memnuniyeti için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.