Ege Tarımda, Menemen’in adını herkes duyacak

Tarımda, Menemen’in adını herkes duyacak

24.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Menemen’de 15-18 Mart günleri arasında Expomenagro Hayvancılık Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı düzenlenecek. Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Fuarla köylü ve çiftçilerimiz bilinçlenecek” dedi.

Tarımda, Menemen’in adını herkes duyacak

Elit Fuarcılık Hizmetleri’nin organizasyonu ile Menemen Belediyesi tarafından 170 dönüm alanda kurulan ve İzmir’in ilk doğal göl parkı olma özelliğini taşıyan Gölpark Menemen’de 15-18 Mart günleri arasında düzenlenecek olan Expomenagro Hayvancılık Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nın basın toplantısı Menemen Tepe Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Menemen’i İzmir’in Kuzey’de parlayan yıldızı olarak tanımlayan Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Menemen metropol ile Kuzey arasında bulunan bir tampon bölge konumunda. Zaman zaman konuşulur Menemen bir sanayi kenti midir, Menemen bir tarım kenti midir, yoksa bir turizm kenti midir?” diye. Bana sorarsanız, Menemen bunların hepsidir. ‘Tarım var mı?’ derseniz, bugün muz haricinde tüm tarım ürünlerinin yetiştiği bir merkez” diye konuştu.

Bu potansiyeldeki bir ilçede bugüne kadar bu alanın tanıtımına yönelik bir çalışma yapılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydeden Başkan Şahin, şu vurguları yaptı:

“Biz bu eksikliği İzmir’in en özel mekânlarından biri haline gelen Menemen Gölparkımızda inşa ettiğimiz fuar alanı sayesinde gidermiş olduk. Menemen, tarım ve hayvancılıkta ne kadar önemli bir kent olduğunu tüm dünyaya duyuracak.”

Haberin Devamı

Çiftçi bilinçlenecek

Menemen Belediye Başkanı Şahin, fuarın en önemli amacının köylü ve çiftçilerin üretime olan katkılarının artması adına bilinçlendirilmesi olduğunu ifade etti.Belediyeciliğin sadece yol yapmak olmadığını da belirten Başkan Şahin, sosyal etkinliklere büyük bir önem verdiklerini söyledi şöyle devam etti:

“Menemen’in tarihsel, kültürel, maddi ve manevi değerlerinin ortaya çıkarılması ve bunların tanıtımı noktasında belediyeye görevler düşüyor. Ben de Tarım Fuarımız vesilesi ile ilçemize has bir Menemen Koyunu olduğunu öğrenmiş bulundum. Bunun yüzde 70’i Fransa, yüzde 30’u da Tahirova’dan geliyormuş. Tabii bunların tanıtımını, duyurulmasını, daha da geliştirilmesini sağlayacağız. Böylesine güzel olan Menemenimize her yönüyle hizmet etmek boynumuzun borcu.”

Çeşitli etkinliklere de sahne olacak fuarda, Kadın Çiftçi Bilgi Yarışması, En İyi Çilek ve En İyi Ispanak yarışmaları, En İyi Ispanaklı Börek Yarışması, En İyi Kuzu, Koç, Koyun ve Teke yarışmaları düzenlenecek.

Tema: Kadın çiftçi

Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, “Amacımız üreticilerimizin bilinçlendirilmesi, yeni ekipman ve teknolojilerle tanıştırılması olacaktır. Eğitimi önemsiyoruz. Bilinçli bir tarım politikası için üreticimizin eğitilmesi ve teşvik edilmesi gerekiyor” diye konuştu. Fuarın bu yılki temasının ‘Kadın Çiftçi’ olacağını söyleyen Çiçekçi, “Kadınlarımızın özverili çalışmaları, toprağa, hayvancılığa verdikleri değer paha biçilmez” şeklinde konuştu.

Yazarlar