Ege Tarımda yeşil devrim zamanı

Tarımda yeşil devrim zamanı

09.12.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi yazarı Dr. Hakan Tartan, tarımda yeşil ekonominin gelecek için olmazsa olmaz olduğunu belirtti. Yaşananlardan ders çıkarmalıyız” dedi...

Tarımda yeşil devrim zamanı

12’ncisi İstanbul’da gerçekleşen Boğaziçi Zirvesi’nde değerlendirme yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, Milliyet Gazetesi yazarı Dr. Hakan Tartan, insanlığın 20 yıl içinde özellikle sağlık ve yeterli beslenme konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağını belirtti, “Tarımda, yeşil ekonomide ve yeşil yaşamda devrim zamanı. İnsanoğlu yaşananlardan ders çıkararak sürdürülebilir tarım ve yaşam standardı, yenilenebilir ve doğayla dost enerji konularında adım atmalı. Bu, gelecek için olmazsa olmaz” dedi.

Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından düzenlenen zirvenin ilgi çeken oturumlarından biri de ‘Kovid Dönemi-Tarım Gıda Güvenliği-Dijital Tarım-İklim Değişikliği ve Tarımsal Geçim Kaynakları’ oturumu oldu. Oturum Başkanı Tartan, insanların mutlu ve sağlıklı geleceğe koşması için yeşil, çevreci ve doğasever yaşam standardı geliştirmesi gerekliliği üzerinde durdu. Etkinlikte, Çin Halk Cumhuriyeti Kırsal Eğitim Kalkınma Merkezi Direktörü Yan Zhimin, Yalex Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaltır ve Uzman Sir İqbal Sacranie değerlendirmelerde bulundu. Yan Zhimin, gıda güvenliği anlamında Çin’in endişeli olduğunu söyledi, dünya çapında başarı için uluslararası işbirliğinin gerekliliğine dikkat çekti.