Ege Tartan: ‘Üç yıldır hiç gol yemiyoruz’

Tartan: ‘Üç yıldır hiç gol yemiyoruz’

07.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi 2011 Faaliyet Raporu Ak Parti Grubu’nun ret oyuna karşın oyçokluğuyla onaylandı.

Tartan: ‘Üç yıldır hiç gol yemiyoruz’

Üç yıldır belediye yönetimi olarak kalecilik yaptıklarını, maçı gol yemeden devam ettirdiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Ancak 90+1’de gol yiyebiliriz. Önemli olan halka gol atmamaktır. Üç yıldan beri çok şükür gol atmadık” dedi.

2 bin aileye yardım
Konak Belediyesi nisan ayı 2. oturumunda 2011 faaliyet raporu tartışıldı. Raporu eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Yalçın Kocabıyık, 2011’de toplanması gereken vergilerin 90 milyon TL olduğunu, bunun 56 milyon 700 bin TL’sinin tahsil edilebildiğini söyledi.
Başkan Tartan, yanıt verdiği konuşmasına, “2011’de bütçenin yüzde 8’ini yatırımlara ayırdık. Geçtiğimiz yıl ülke bütçesinin yüzde 5.9’u yatırımlara ayrılmıştı. 2 bin aileye de yardım yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

CHP’li muhaliflere disiplin görünüyor

Buca Belediye Meclisi 2011 yılı Faaliyet Raporu’nda Ak Parti Grubu’yla birlikte ret oyu kullanan beş CHP’liye disiplin yolu gözüktü. İl Başkanı Tacettin Bayır’ın hem CHP Grup toplantısı hemde Meclis’i izlemesine karşın ortaya çıkan bu durum CHP’yi karıştırdı. Daha önce de disiplin kuruluna sevkedilen muhalif üyeler Levent Köstem, Sevilay Dursun, Osman Ergündoğar, Güngör Kaya ve Erkut Tamay’a disiplin yolu bir kez daha açıldı. Ak Parti Grubu ile birlikte ret oyu veren beş CHP’li üye konusunda bugün toplanacak CHP İlçe Örgütü bir karar verecek. İlçe Başkanı Selim Bozdağ, yönetimin inceleme sonrası kararını vereceğini söyledi.
Utku BOLULU DHA

“AKP ekonomisi büyümedi, şişti”

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, doğalgaz ve elektrik zamlarına tepki göstererek, bu durumu “Dünyada fiyatlar arttı” diye savunan Ak Parti’yi eleştirdi. Bayır, zamların iktidarın ekonomiyi yanlış yönetmesinden kaynaklandığını öne sürerek, “2011’de ‘Çin’den sonra en fazla biz büyüdük’ diye övünüyorsunuz. Ama bu büyümeyi dünyanın en yüksek ikinci cari açığı ile gerçekleştirdiğinizi söylemiyorsunuz. Sizin yaptığınız ekonomiyi büyütmek değil, ekonomiyi şişirmek. El parası ile ekonomiyi şişirmenin sonu yok” dedi. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, 1 Nisan sabahından itibaren doğalgaza yüzde 18.7, konut elektriğine yüzde 9.3 zam yapıldığını hatırlattı. Bayır, doğalgaz zammının dünya fiyatlarının artmasıyla ilgili değil AK Parti’nin ekonomiyi yanlış yönetmesinden kaynaklandığını öne sürdü.
İZMİR DHA