Ege Tartışmalı imar meclisten geçti

Tartışmalı imar meclisten geçti

09.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa Belediyesi tarafından hazırlanan “Revizyon ve İlave İmar Planı” 3 aylık gecikme ile onaylandı. Başkan Cengiz Ergün, planın kabulüyle, kentin önümüzdeki 25 yılının önünün açıldığını söyledi...

Tartışmalı imar meclisten geçti

Manisa Belediyesi’nin 2 Ekim Salı günü yaptığı meclis toplantısında ertelenen ‘Manisa Revizyon ve İlave İmar Planı’ 2’nci toplantıda tekrar görüşüldü. Toplantıya siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve halkın ilgisi yoğun oldu.
Yeni imar planının görüşüldüğü gündem maddesi için söz alan CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci, daha önceki iki toplantıda kendi gruplarının “Hayır” oyu vermesine karşın, eleştiride bulundukları noktalardaki yeni düzenlemeler nedeniyle bu kez “Evet” kararı aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti’den ret
AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Çelik, yeni imar planının Manisa’nın büyükşehir olmasından sonra yapılması gerektiğine inandıklarını ve yeni planda eksikliklerin göze çarptığını dile getirerek, oylamada “Ret” oyu kullanacaklarını söyledi.
MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, yeni imar planının Manisa için bir başlangıç olduğunu ifade etti. Oylamada plan CHP ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilirken, AK Parti ile bir bağımsız üye “Ret” oyu verdi.

Başkan Cengiz Ergün, yeni imar planını meclisten geçmesiyle Manisa’nın 25 yıllığına önünü açtıklarını ifade etti. Başkan Ergün, 15 aylık yeni imar planı çalışmasında sona ulaştıklarını dile getirerek, “Planı Meclisten geçirmek için büyük eziyetler yaşadık. Şimdi mutlu sona ulaştık. Ancak yeni imar planınının kabul edilmesi büyük bir olay. Biz 23 yılda başarılmayanı başardık” dedi.

Haberin Devamı

Ulaşıma ve suya zam

Yeni imar planını meclisten geçmesini ardından, iki gündem maddesi olan özel halk otobüsü ile su tarifelerine zam konusu görüşüldü. Özel halk otobüsü tarifelerindeki yüzde 10’luk zam oy birliğiyle geçerken, su tarifelerine yapılan yüzde 10’luk zamda CHP red oyu kullandı. Su tarifelerine zam yapılması konusu AK Parti, MHP ve iki bağımsız üyelerin oylarıyla kabul edildi.