Ege Taş gibi sözler

Taş gibi sözler

17.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Taşpınar, Karşıyaka maçı öncesi İzmir’in ağır toplarını eleştirdi. ‘İlgisizlik ortak sorunumuz’ dediği Karşıyaka yönetimini yemeğe davet edip taraftarlara birlik olun mesajı gönderdi

Taş gibi sözler

Altay Başkanı Ahmet Taşpınar, Atatürk Stadı’nda pazar günü oynanacak KSK maçında ortak sorunları olan iki takımın karşılaşacağını, bu yüzden herkese örnek olacak bir derbi izletmeleri gerektiğini söyledi. “Detayları farklı olsa bile iki kulüp de maddi sıkıntılarla boğuşuyor” diyen Taşpınar, “Altay ve Karşıyaka yönetimlerinin ortak sorunu ilgisizlik. Hem biz, hem Karşıyaka ne yazık ki bu kentten gereken ilgiyi göremiyoruz. Olaya sadece sportif başarı penceresinden bakılıyor. Ben buna katılmıyorum. İzmir’in en eski iki kulübünün maçına bakalım kimler gelecek, merak ediyorum” dedi.

‘Tribünlerde küfür istemiyoruz’
Ev sahibi takım oldukları için Karşıyaka yönetimini bu akşam ağırlayacaklarını, yarın akşam da kendi takımlarına yemek vereceklerini belirten Taşpınar, “Yöneticiler sosyal hayatta da birbirlerini tanıyan, dostlukları olan insanlar. Bu havanın tribünlere de yansıması lazım. Tüm Türkiye’nin gözü önünde oynanacak karşılaşmada küfür duymak istemiyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri de taraftarlarımıza gereken uyarılarda bulunuyoruz. Geçmişteki hataların getirdiği cezalar ortada” diye konuştu.


Kılıç ideal 11’i arıyor
Akhisar Belediyespor maçında Erdoğan Arıca’nın ilk 11’inde beş değişikliğe giden Karşıyaka Teknik Direktörü Kemal Kılıç, Altay derbisi öncesi de takımında radikal değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Atatürk Stadı’nda cumartesi gecesi saat 19.30’da başlayacak zorlu karşılaşma öncesi ideal 11’i saptamaya çalışan tecrübeli teknik adamın, ilk sınavında şans verdiği oyunculardan çoğunu yedek kulübesine çekmeyi planladığı öğrenildi. Kılıç, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’ndeki çalışmada Soner - Aykan, Tolga, Baki, Mustafa Sevgi, Barış Memiş, Baykal, Kıvanç, Taha, Bilal, Okan düzenine ağırlık verdi.


Üç ihtimalli

Haberin Devamı

“Derbi maç üç neticeye de açık” diyen Taşpınar, “Ya ikimiz birden ikişer ya da sadece birimiz üç puan kaybedecek. İlk üç haftayı iki puanla geçmiş olmak elbette iki kulübün de canını sıkıyor. Ancak kaybeden için dünyanın sonu gelmeyecek. Biz, Karşıyaka karşılaşmasını çıkışın başlangıcı olarak görüyoruz. Alacağımız galibiyetle önümüzdeki hafta Denizli’nin karşısına moralli çıkmayı umuyoruz” dedi.