Ege Tasarruflu tarifler

Tasarruflu tarifler

04.01.2022 - 00:41 | Son Güncellenme:

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Naturel Rotary Kulübü iklim krizine karşı gıda israfını önlemek ve daha az enerji kullanarak yemek yapmanın önemine dikkat çekmek amacıyla uluslararası bir proje başlattı.

Tasarruflu tarifler

Akdeniz ülkelerinin katılımlarıyla her ay farklı ülkelerin mutfak kültürüne yönelik yapılan yemeklerle sürdürülebilir tarım ve gıda konusuna dikkat çekmek amaçlanıyor.

Haberin Devamı

İki temel amaç

Akdeniz Mutfağı projesi hakkında bilgi veren Naturel Rotary Kulübü Başkanı Prof. Dr. Meltem Onay, “İki temel amacımız var. Birincisi, ülkeler arasındaki dostluklarımızı yemek yaparak geliştirmenin yanı sıra gıda israfını önleyerek her bir sebze ve meyveyi daha fazla kullanarak yeni yemek reçeteleri oluşturmak. Diğer yandan, iklim krizi için önlem almamız gereken en önemli konulardan biri enerji. Enerji tasarruflu, daha az suyun kullanıldığı yemek pişirmenin sırlarını öğrenerek, kaynaklarımızı etkin kullanabiliriz. İlk olarak Fas’tan “Rotary Club Agadir Kasbah Sud” ile başlayan etkinlik, önümüzdeki aylarda İtalya, İspanya, Cezayir, Bosna Hersek ve Portekiz ile devam edecek. Haziran ayında bir yemek festivali, yemek kitabı ve Youtube videolarımızla sesimizi tüm dünyaya duyuracağız” dedi.

Haberin Devamı

İlk konuk Fas oldu

İlk olarak Fas 2110. Bölge’den Agadir Kasbah Sud Kulübü ile video konferans üzerinden konuşan kulüp üyeleri Fas’ın meşhur HariraSoup, Medhoussa ve RondellesD’oranges yemeklerini yapmak üzere mutfağa geçerken, Fas Agadri KasbahSud Kulübü üyeleri de Ispanakbaşı Çorbası, Hasanpaşa Köfte ve Bayat Ekmekten Elmalı Turta’yı kendi mutfaklarında az enerjiyle israfı önleyerek yaptılar.