Ege Taşımacılıkta güvenli dönem

Taşımacılıkta güvenli dönem

11.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir’deki 13 bin 625 taksi, minibüs ve servise kamera takılacak. Kayıtlar, Emniyet Müdürlüğü ile Ulaşım Merkezi’nde saklanacak.

Taşımacılıkta güvenli dönem

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın yayınladığı genelge kapsamında İzmir’dev yolcu taşıyan araçlara, yıl sonuna kadar kameralı güvenlik paketi takılacak. Bu amaçla, kamu kurumları ve meslek odaları tarafından kurulan komisyon, bir yıl süren çalışmalarını tamamladı ve teknik şartname hazırladı. Şartnameye göre yetki belgesi almaya hak kazanacak firma ya da firmalar tarafından, 3 bin 500 taksi, bin 117 minibüs, 6 bin servis aracı ve güzergah izin belgesiyle ilçelere yolcu taşıyan 3 bin 8 araca, kameralı güvenlik sistemi yerleştirilecek. Sistem taksilerde sadece görüntü alacak, diğerlerinde ses de kaydedecek.

Haberin Devamı

Örnek çalışma

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, “Türkiye’ye benzeri olmayan komisyon sayesinde ortak akılla hareket edip en küçük ayrıntıyı bile düşündük. Bakanlık genelgesindeki şartlar değiştirilmeden ilave şartlar ekleyip, örnek bir çalışma yaptık. 31 Aralık’a kadar kameralar yerleştirilecek” diye konuştu.