Ege Taşkın: Afrika’da yeni delegeler bulmalıyız

Taşkın: Afrika’da yeni delegeler bulmalıyız

09.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güney Afrika Fahri Başkonsolosu, İzmir için 2020 EXPO’sunun önemine vurgu yaparak, henüz delege olmayan ülkelerle temasa geçilmesini önerdi

Taşkın: Afrika’da yeni delegeler bulmalıyız

Güney Afrika Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, İzmir açısından EXPO 2020 yarışının kaderini belirleyecek kıtada BIE’ye üye ülkelerin oy verme şansının yüksek olduğunu, üye olmayan ülkelerin de delege yapılması gerektiğini söyledi.

23’ünde büyükelçilik açtık
EXPO konusunda herkesin İzmir’in şansının Afrika kıtasına bağlı olduğunu söylemesi üzerine gözler bu bölgeye çevrildi. EXPO 2020 için Sao Paulo, Dubai, Ekatirinburg ve Ayutthaya ile yarışan İzmir’in, 157 Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) üyesi ülkenin yanı sıra yeni üyeler yaparak ipi göğüslemesi gerektiği vurgulandı.
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Güney Afrika Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, bölgede 54 ülke olduğunu, 23’ünde Türkiye’nin büyükelçilik açtığını dile getirdi. Afrika ile ilişkilerin her geçen gün geliştiğini vurgulayan Taşkın, “Bu kıtada BIE’ye üye olan ülkelerin yanında, olmayanlar da var. Bunları listeleyip üye olmalarını sağlamak gerekiyor. Çünkü geçen seferki yarışta 90 ülkeyle başlandı ancak Milano’nun üye yaptığı ülkelerle oylama günü 155 ülke bulundu. Türkiye de bunu yapabilmeli” diye konuştu.


50’den fazla fahri konsolos VAR

Tamer Taşkın ayrıca, İzmir’de 50’yi aşkın fahri konsolos olduğunu, bunların herbirinin bir ülkeyi temsil ettiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Ancak bilinmesi gereken bir gerçek var ki, biz ne kadar işin ucundan tutsak da bu devletlerarası bir konu. Biz ilişkileri canlı ve sıcak tutma noktasında taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyarız.”